Een elftal vragen aan: Samet Mermer voetballer van Full Speed

Achtergrond, Een elftal vragen aan, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Een elftal vragen aan: Samet Mermer voetballer van Full Speed 1120

Samet Mermer, speler van zondag derdeklasser Full Speed uit Delft:,, Voetbal is een deel van mijn leven geworden. Stiekem hoop ik op een plek in de top drie met Full Speed”. Haaglanden Voetbal legt Samet Mermer een ‘elftal’ vragen (deel 45) voor. Deze rubriek is ook terug te vinden linksonder in een kader op deze homepage.

Naam: Samet Mermer

Leeftijd: 20

Lengte: 1 meter 71

Been: Rechts

Positie: Links of rechtsvoor

1. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

,,Heel erg belangrijk, ik kijk ook veel voetbal live of op de televisie om mijzelf proberen te ontwikkelen. Sinds mijn negende doe ik aan veldvoetbal. In de jeugd heb ik gespeeld bij Full Speed. Om beter te worden heb ik ook een tijdje in de jeugd bij SVVSMC uit Schiedam gespeeld en nu ben ik weer terug bij Full Speed.’’

2. Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu?

,,Ondanks mijn jonge leeftijd heb ik eigenlijk al een paar mooie ervaringen meegemaakt, maar twee blijven me wel bij. Dat was vorig jaar, toen ik twee prijzen kreeg uitgereikt op het Gala bij Full Speed, voor beste speler en topscorer van het seizoen. Daarnaast is de periodekampioenswedstrijd (4-0 winst) in het seizoen 2014/2015 een mooie ervaring.’’

3. Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als voetballer?

,,Als er puur naar het voetbal wordt gekeken, dan is het mijn techniek en ik durf dan ook altijd een actie te maken. Dit komt omdat ik altijd van mijn eigen krachten uitga. Daarnaast denk ik dat mijn strijdlust ook een specifieke kwaliteit is. Ik ben elke dag wel bezig met mezelf ontwikkelen op verschillende vlakken.’’

4. Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd?

,,Ik heb van verschillende trainers veel geleerd. Van ieder trainer een ander eigenschap. Ik heb niet echt een idee dat ik een jaar heb verspild. Het meeste heb ik wel geleerd van Henk Baggerman. Hij was de afgelopen twee jaar mijn trainer bij Full Speed en heeft mij ook van de A1 naar het eerste gehaald toen ik 17 jaar was. Baggerman geeft je als trainer zoveel vertrouwen in een wedstrijd dat je 100% geeft. Je kunt in een wedstrijd meer verrichten dan je gewend bent. Hij is zeg maar als een vader voor mij in het voetbal. In mijn ogen is hij ook de beste trainer van onze competitie, momenteel staat hij eerste met ODB uit Den Haag. In zijn tijd bij Full Speed hebben we wedstrijden gewonnen terwijl de tegenstander beter was. Dat zegt wat over zijn kwaliteiten als trainer.’’

5. Kunstgras of natuurgras en waarom?

,,Voor mij maakt het eigenlijk niet veel uit. Als ik toch moet kiezen, is het kunstgras. Dit komt doordat ik een aanvaller/buitenspeler ben, denk ik. Ik houd van acties maken en met kunstgras heb je meer grip en een beter balgevoel. Je vermijdt dan ook hobbels en glijdpartijen bij slechte weersomstandigheden op grasvelden.’’

6. Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem zo bijzonder?

,,Cristiano Ronaldo van Real Madrid. Ronaldo een zeer complete speler, heeft veel flair en maakt ook zijn acties. Daarnaast maakt hij enorm veel doelpunten, zijn doelpuntenaantal is meer dan zijn aantal wedstrijden bij Real Madrid. Hij is een enorme doorzetter en werkt hard. Met de gouden bal heeft hij Messi vier jaar voor zich moeten dulden. Lionel Messi van Barcelona had er drie meer en nu nog maar één. Dat is het gevolg van niet opgeven, maar blijven werken.’’

7. Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld?

,,Grensrechters die partijdig zijn. Dit is erg hinderlijk als aanvaller zijnde, vaak wordt er onterecht buitenspel gevlagd bij aanvallen. Het is hinderlijk als het je vier tot vijf keer per wedstrijd overkomt en natuurlijk vaak bij cruciale momenten. Ook erger ik me aan voetballers die niet komen om te voetballen, maar die vaak bezig zijn met het spel bederven. Bijvoorbeeld opzettelijk spelers blesseren, ruzies en vechtpartijen creëren. Respect heb ik voor spelers, trainers en fans die alles doen en proberen te geven in een wedstrijd.’’

8. Op welke plek zie je Full Speed dit seizoen eindigen?

,,Na de winterstop zijn we goed uit de startblokken gekomen. Hopelijk kunnen wij een periode pakken. Stiekem hoop ik op een plek in de top drie, maar ik denk dat een top vijf realistischer is. We hebben in de eerste helft van het seizoen (te) veel weggegeven. Dit komt denk ik omdat we te veel hebben gezocht en geswitcht van formaties en opstellingen.’’

9. Wat is je persoonlijke doelstelling voor dit seizoen?

,,Nog meer doelpunten maken dan het afgelopen seizoen en mezelf blijven ontwikkelen.’’

10. Vind je Danny Blind de juiste bondscoach voor het Nederlands elftal?

,,Nee, het Nederlands elftal presteert zeer ondermaats. Ze kunnen denk ik veel beter voetballen, het team zit vol met talenten. Zij horen veel te winnen en bovenaan te staan in de FIFA-ranglijsten. Ik denk dat we een beetje ook zijn verwend door de prestaties van Bert van Marwijk en Louis van Gaal.’’

11. Welke club wordt kampioen van Nederland en waarom?

,,Ajax. Vorig jaar heeft Ajax veel pech gehad met de laatste wedstrijd tegen De Graafschap (1-1), maar dat kan iedereen overkomen. Daarnaast herpakt Ajax zich altijd na een mindere periode. Ik vind het wel leuk voor Feyenoord dat zij bovenaan staan, maar elk jaar gaat het wel mis. Feyenoord kan de goede lijn vaak niet doortrekken en dat lukt Ajax vaak wel.’’

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top