Emotionele presentatie nieuw NSC-boek in Amsterdam

Nieuws 1 reactie op Emotionele presentatie nieuw NSC-boek in Amsterdam 471

Het was afgelopen zaterdag een bijzondere dag voor Only Friends. De stichting die zich vanaf 2000 belangeloos inzet om ‘kinderen met een beperking’ vrijuit te kunnen laten sporten. Het presenteerde z’n jubileumboek ’15 jaar sportiviteit en verbondenheid’. In het prestigieuze Amstel Hotel, dat z’n accommodatie om niet ter beschikking stelde, werd het boek op de jaarlijkse Only Friends vrijwilligersavond ten doop gehouden.

Het boek, de negende titel alweer van de Nederlandse Sportboeken Club, is gemaakt door Yoeri van den Busken en Chris Willemsen. In woord en beeld passeren vijftien jaar uit het bestaan van een unieke organisatie de revue. Oprichter Dennis Gebbink, vader van gehandicapte zoon Myron, startte in 2000 met het verwezenlijken van zijn droom. Hij ging met acht gehandicapte kinderen voetballen op een achterafveldje van de Amsterdamse club AFC.

Die droom groeide uit tot een fantastische werkelijkheid. Inmiddels telt de organisatie van Gebbink – die ooit zelf als voetballer bij FC Den Haag de opvolger van Cor Lems moest worden – vele honderden gehandicapte kinderen en jongeren. Die kunnen in maar liefst 23 sporten actief zijn op de ‘eigen’ accommodatie van Only Friends, het hypermoderne Ronald McDonald Centre langs de A10 in Amsterdam-Noord.

Tijdens de emotionele presentatie van het boek kon menigeen de ogen niet droog houden. Dennis Gebbink, zoon Myron, echtgenote Colinda, Only Friends’ manager algemene zaken Johan van Streun, hoofdsponsor Jacques Parson (Kapp√© International) zorgden voor een onvergetelijk evenement. Het zeer fraaie full-colour boek is in beginsel alleen te bestellen via Only Friends zelf en kost 30,- euro exclusief verzendkosten. Mogelijk zal de NSC het in een later stadium ook publiekelijk via websites en de boekhandel verkopen.

Vanavond in Haaglanden Voetbal Vandaag ook beelden hiervan.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top