FC ‘s-Gravenzande presteert knap op eigen Internationale BOAL Onder 14-toernooi

Jeugdvoetbalnieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op FC ‘s-Gravenzande presteert knap op eigen Internationale BOAL Onder 14-toernooi 725

Zaterdag was de tweede dag van het 4e BOAL Internationale Onder 14-jeugdtoernooi van FC ‘s-Gravenzande. De thuisploeg presteerde uitstekend in poule A en pakte zaterdag liefst acht punten. De Onder 14 van ADO Den Haag vergaarde ook acht punten op de tweede dag, maar dan in poule B.

   Foto’s: Pieter Vermeer

Poule A

FC ‘s-Gravenzande, dat met een team uitkomt Onder 15 op dit toernooi, speelde knap gelijk tegen zowel Ajax (1-1) als Feyenoord (0-0). Het Zweedse IF Brommapojkarna werd met 1-0 geklopt en ook de ontmoeting tegen het Duitse VfL Wolfsburg leverde winst op: 2-0. Bayer Leverkusen was een maatje te groot voor de jonge Westlandse spelers: 0-3. Ajax behaalde 17 punten, gevolgd door FC Gravenzande en Feyenoord met 11 punten.

Maar het betekent wel dat FC ‘s-Gravenzande in de race is voor de plaatsen 1 tot en met 8. Het begint zondag om 10.10 uur in één van de kwartfinaleduels tegen Borussia Dortmund. Opmerkelijk in deze poule A was zaterdag nog de uitslag bij de Onder 14-jeugd tussen Ajax en Feyenoord. De Amsterdammers wonnen met liefst 5-0.

Poule B

De jeugd van ADO Den Haag begon de zaterdag met een 0-3 verlies tegen Chelsea. Daarna ging het beter met een 0-0 tegen Club Brugge en een 3-0 zege op AZ. (Het eerste van ADO Den Haag zou het later die avond minder doen in Alkmaar). Tegen het Engelse Swindon Town kwam de ADO-jeugd niet verder dan 1-1, maar het laatste duel tegen het Japanse Consadole Sapporo leverde weer een nipte 1-0 winst op.

In de poule vergaarde Borussia Dortmund 14 punten, Chelsea 13 en ADO Den Haag 10. Het was voor ADO Den Haag niet genoeg om zich te plaatsen voor de finaleduels om bij de eerste acht te komen. De Zuiderparkers moeten strijden om de plaatsen 8 tot en met 16. Zij beginnen op zondag al om half tien tegen het Zweedse IF Brommapojkarna.

De finale staat vandaag gepland om 15.00 uur op het hoofdveld van het Juliana Sportpark.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top