FeVoWest houdt jaarlijkse ALV, Westlands Elftal tegen Excelsior

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op FeVoWest houdt jaarlijkse ALV, Westlands Elftal tegen Excelsior 126

Afgelopen week vond bij HVC’10 de jaarlijkse Algemene Vergadering plaats van de FeVoWest, de Federatie Voetbalverenigingen Westland en Midden-Delfland. Het was voor de 66e keer dat de aangesloten verenigingen bijeenkwamen. Voorzitters en overige vertegenwoordigers, waaronder ook drie dames van veertien van de zestien aangesloten verenigingen, waren aanwezig bij deze vergadering. Oud-bestuurders en ook KNVB-vertegenwoordigers vonden de weg naar Hoek van Holland.

Foto’s: Dick Hartman en Hans Bos

In een recordtempo werden de agendapunten doorgenomen. Sinds 2016 vergadert het bestuur bestaande uit voorzitter Nico van der Knaap, penningmeester Piet Roels en secretaris Dick Hartman, regelmatig met en bij de aangesloten verenigingen, daarom ook konden de agendapunten snel worden afgehandeld.

Wedstrijdzaken

Penningmeester Piet Roels werd in zijn functie herkozen, maar voor de functie van ‘wedstrijdzaken’ werd nog geen geschikte kandidaat gevonden. Daarom kan FeVoWest nog niet starten met de jeugdcompetities. Een toernooi voor het vrouwenvoetbal wordt dit seizoen wel gespeeld in het Westland. Den Hoorn heeft zich hier geplaatst voor de finale. De andere halve finale gaat tussen Lyra en Maasdijk. Deze wedstrijd wordt binnenkort gespeeld. De finale staat gepland voor medio april 2018.

De financiën van de federatie werden door de leden in orde bevonden. Om de mogelijkheden te onderzoeken voor een raamcontract voor de gezamenlijke inkoop voor energie, voortgekomen uit een bijeenkomst met de penningmeesters, zoekt het bestuur bij de verenigingen voor een werkgroep kandidaten met kennis van zaken over dit onderwerp.

Westlands elftal

Het afgelopen jaar kwam het Westlands Elftal, onder leiding van Johan Voskamp, niet in actie. Voor dit jaar zijn contacten geweest met ADO Den Haag en Sparta, maar helaas kon geen overeenstemming worden gevonden over een voor beide partijen geschikte datum. VVV Venlo bereidt zich dit jaar voor in eigen omgeving en komt dit jaar niet naar de regio Den Haag. Met Excelsior Rotterdam zijn op dit moment nog wel contacten voor een mogelijke oefenwedstrijd dit jaar. Op 4 juli 2015, een tropische zaterdag, speelden de Rotterdammers bij HVC’10 ook al eens tegen het Westlands Elftal.

Na de pauze gaf eerst Wouter van Alphen een presentatie over het vrijwilligerswerk van Vitis Welzijn in het Westland. Vrijwilligers die veel verenigingen goed kunnen gebruiken. Daarna was het de beurt aan Frank Neef, leider projectgroep ’Weer spelen tegen’. Met een rollenspel werd een incident met een deel van de aanwezigen nagespeeld over de schuldvraag, een vaak voorkomend probleem bij de afhandeling van de incidenten op de velden. Voor een aantal bestuurders was dit teleurstellend. Over het onderwerp volgde dan ook nog een flinke discussie in de vergadering. De projectgroep, die bestaat uit vertegenwoordigers van de KNVB, de gemeentes Den Haag en het Westland, de Haagse Norm en FeVoWest komt maandelijks bijeen om de excessen op de velden in kaart te brengen en mogelijke oplossingen aan te dragen. Met name aan de KNVB werd door de FeVoWest-verenigingen gevraagd om op dit terrein meer daadkracht en ook meer openheid te geven over de wijze en de voortgang van de aanpak van de excessen.

Met een bloemetje werden de sprekers bedankt door voorzitter Nico van der Knaap. Onder het genot van een hapje en een drankje werd nog enige tijd nagepraat over de vergadering en natuurlijk ook over het voetbal in Westland. Het bestuur van FeVoWest gaat ook dit jaar verder met zijn bezoeken aan de verenigingen. Volgend jaar wordt de jaarvergadering bij Quintus in Kwintsheul gehouden.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top