Feyenoord op Gran Canaria maatje te groot voor gehavend VELO

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Feyenoord op Gran Canaria maatje te groot voor gehavend VELO 1036

VELO heeft tijdens het trainingskamp op Gran Canaria het laatste sportieve element erop zitten. De ploeg van trainer Albert van der Dussen speelde vrijdagochtend bij een heerlijke temperatuur van zo’n 25 graden een oefenduel tegen zaterdag eersteklasser sc Feyenoord.

    |   Foto’s: Eva Huitema

VELO had de pech, dat het niet volledig kon aantreden. Twee belangrijke spelers konden niet mee op trainingskamp (o.a. Sahin die om studieredenen in Nederland achterbleef) en op Gran Canaria moesten spelers langs de kant blijven vanwege blessures.

Furieus

Feyenoord startte furieus en nam al heel snel een 1-0 voorsprong door een treffer van aanvaller Paul Norbruis. Niet veel later zouden de Rotterdammers de marge al verdubbelen. Junior Obiku zette een aanval in ver buiten de zestien, maar – op snelheid gekomen – werd hij pas in het strafschopgebied afgestopt. Omdat dat onreglementair gebeurde ging de bal op de stip. Quincey Oostrom stuurde vervolgens doelman Mark Jacobs de verkeerde hoek in: 2-0.

Trainer Van der Dussen wond zich op over de start van zijn team: ,,We staan de eerste tien minuten gewoon te snurken en geven zomaar de doelpunten weg.” Na die voorsprong kwam VELO wat beter in de wedstrijd en wist zich ook wat kansen te scheppen. Michiel Draaisma kreeg een goede kans na een één-twee combinatie met Jeffrey Beukenholdt, maar wachtte te lang met schieten. Nadat aan de andere kant Junior Obiku nog een keer de lat had getroffen, kreeg Draaisma weer een mogelijkheid op aangeven van Beukenholdt, maar mikte te hoog waardoor de bal over het Rotterdamse doel vloog. Vlak voor rust leed Pascal Kouwenhoven simpel balverlies aan Obiku, die met na een demarrage de achterlijn haalde, goed voorzette en Paul Norbruis zijn tweede treffer zag aantekenen: 3-0.

VELO wilde na de doelwisseling de bakens wel verzetten, maar was gewoon een maatje te klein voor Feyenoord, al toonde de Wateringse ploeg wel volop inzet om er een beter resultaat uit te halen. Op aangeven van Obiku kon Norbruis alleen doorgaan en met een fraaie lob over de uitlopende doelman Jacobs tekende hij de 4-0 aan en zijn derde doelpunt van de wedstrijd. Obiku zelf maakte er even later zelfs 5-0 van.

Toch bleef VELO strijden om in ieder geval de eretreffer te scoren. De Wateringse ploeg leek daar dichtbij te zijn, maar de scheidsrechter verzuimde de bal op de stip te leggen toen Michiel Draaisma onheus werd aangevallen in de zestien en in plaats van te scoren, naar de grond werd gewerkt. Even later ging Junior Obiku in de fout. Omdat hij irritant gedrag bleef tonen tegen de arbiter, verwees de leidsman hem naar de kant zonder het tonen van een rode kaart, maar liet zo een ‘verplichte wissel’ toepassen. Obiku liep vervolgens dwars over het veld tergend langzaam richting zijlijn. Een gedrag dat een voetballer van zijn kaliber niet nodig heeft.

In de stand kwam geen wijziging meer, al liep Dennis Blom (en ook zijn directe tegenstander) nog tegen een gele kaart aan. Na het duel sprak Haaglanden Voetbal nog kort met Blom over de wedstrijd en het trainingskamp. VELO kan terugkijken op een trainingskamp waarop veel arbeid is verzet op het trainingsveld en een tweetal wedstrijden is gespeeld (tegen GDA zo en Feyenoord). Vrijdagmiddag kunnen de spelers nog genieten van de heerlijke zon op Gran Canaria en een ‘avondje stappen’, zaterdagochtend vertrekt de bus al om acht uur richting luchthaven van Las Palmas. Zaterdagmiddag rond vijf uur (het uur tijdsverschil meegerekend) hoopt het VELO-gezelschap weer te arriveren op het eigen complex aan de Noordweg.

© Haaglanden Voetbal

  

 

Zoeken

Back to Top