Forum Sport praat ook over extra bijdrage jeugdselectiespelers

Jeugdvoetbalnieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Forum Sport praat ook over extra bijdrage jeugdselectiespelers 1226

Tijdens de komende Buitengewone Algemene Ledenvergadering op 28 augustus zal het bestuur van Forum Sport ook aan de leden een voorstel voorleggen om een extra bijdrage aan de leden te vragen voor de jeugdselectiespelers.

Voorzitter Pieter Offers licht één en ander toe op de site van de club: ,,Forum Sport heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in het opzetten van een goede, gedegen en professionele jeugdopleiding. Als resultaat daarvan spelen de meeste van onze jeugdselectieteams op hoog niveau, waardoor een goede doorstroming vanuit de jeugd naar onze seniorenselectieteams is ontstaan. Dit willen wij vanuit de toekomstvisie blijven continueren”.

Scheefheid

,,De jeugdselectieteams van Forum Sport krijgen training van betaalde gediplomeerde trainers, trainen meerdere keren per week en worden jaarlijks voorzien van kleding en allerlei andere faciliteiten”, gaat Offers verder. ,,Dit wordt aan de ene kant ondersteund door sponsors, maar aan de andere kant komt een deel van de kosten uit onze algemene middelen. Daartegenover staat dat leden uit niet-jeugdselectieteams een gelijk bedrag aan contributie betalen als de selectiespelers, maar wel zelf onder andere tenues en tassen moeten aanschaffen. Hier zit volgens het bestuur een scheefheid in”.

Bijdrage

,,Daarom hebben wij de laatste maanden gekeken hoe andere verenigingen hiermee om gaan. Daar zien wij dat bij veel verenigingen, binnen en buiten het voetbal, spelers van selectieteams jaarlijks een extra bijdrage betalen”, weet Offers. ,,Deze vorm van extra bijdrage is de afgelopen maanden met heel wat ouders van (niet) selectieleden besproken en nagenoeg iedereen ziet dit als een logische stap. Ook is gevraagd wat als een reëel bedrag wordt zien. Buiten de normale uitschieters naar boven en beneden varieerde dit tussen de vijftig en honderd euro.”

Voorstel

Het bestuur van Forum Sport gaat tijdens de bijzondere algemene ledenvergadering een toelichting geven op dit principe en doet tevens een voorstel voor deze extra jeugdselectiebijdrage. Aan de hoogte van het bedrag wordt nu nog gerekend, maar mede aan de hand van de reacties, zal dat ergens tussen de eerder genoemde bedragen liggen.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top