GDA verrast VELO tijdens oefenduel op trainingskamp op Gran Canaria

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op GDA verrast VELO tijdens oefenduel op trainingskamp op Gran Canaria 1165

Op de prachtige grasmat in het grote stadion van Maspalomas speelden zondag eersteklasser en het één klasse lager speldende GDA maandagochtend een oefenduel tegen elkaar. Onder leiding van een uit Nederland afkomstig arbitraal trio pakte GDA in de tweede helft de winst: 0-1.

    |   Foto’s: Eva Huitema

Het duel werd gespeeld in drie gedeelten van ieder 25 minuten. Dat gaf de beide trainers, Albert van der Dussen van VELO en Abdullah Sari van GDA, de gelegenheid regelmatig spelers te wisselen.

De eerste kans was voor VELO. De bal werd in de Loosduinse defensie simpel verspeeld, maar Michiel Draaisma vond GDA-doelman Gokhan Sari op zijn weg. Even later verdween een schot van de snelle en behendige Benjamin el Amrani in handen van de Loosduinse goalie. Aan de andere kant was er een kansje voor GDA. Doelman Mark Jacobs van VELO werd bijna verrast met een lob van afstand, maar hij wist de bal nog over de lat te tikken.

In het tweede part leek VELO de leiding te nemen. Roël van der Valk, een jeugdig talent bij de Wateringers, passeerde twee verdedigers en ging vervolgens alleen op het GDA-doel af door het centrum. Alleen voor doelman Bas van Zee (die nu tussen de palen stond) kreeg hij de bal echter niet tussen de palen, omdat Van Zee knap redding bracht. Dezelfde Van der Valk had vlak voor het einde van het tweede part pech met een knap indraaiende voorzet vanaf rechts met het linkerbeen, dat tegen de Loosduinse paal eindigde.

In het derde en laatste bedrijf was de eerste mogelijkheid voor GDA, maar een VELO-verdediger kwam zijn doelman Deniz Pamuk te hulp. Toch wist GDA de leiding te nemen. Na een assist van Deniz Arslan rondde Mo Achahli af: 1-0. VELO probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar slaagde daar niet meer in. GDA kreeg nog een prima kans om de marge te verdubbelen. Op een schot van Hafid Laari redde doelman Pamuk echter prima. In de rebound had Nabil el Benali de bal voor het intikken, maar zag zijn inzet via een VELO-been toch nog naast het doel verdwijnen. Het bleef dus bij de 1-0 stand in het voordeel van GDA.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top