Geen ADO-supporters bij FC Utrecht – ADO Den Haag

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Geen ADO-supporters bij FC Utrecht – ADO Den Haag 155

Supporters van ADO Den Haag zijn niet welkom bij de wedstrijd die ADO Den Haag vanmiddag (aanvang 12.30 uur) speelt bij FC Utrecht. De Utrechtse burgemeester heeft dit besluit genomen naar aanleiding van diverse ongeregeldheden met ‘voetbalsupporters’ in en rondom de stad Utrecht, die zaterdagavond en –nacht plaatsvonden.

Burgemeester Van Zanen beschouwt de komst van ADO Den Haag-supporters naar Utrecht als een te groot risico en heeft daarom de opdracht gegeven om het uitvak te sluiten, laat ADO op haar website weten. ,,In de nacht hebben op meerdere plekken in de gemeente Utrecht confrontaties plaatsgevonden tussen supporters van FC Utrecht en andere clubs, waaronder ADO Den Haag. Dit heeft geleid tot een forse verstoring van de openbare orde waarbij politieoptreden noodzakelijk was en meerdere aanhoudingen en gevaarlijke situaties ontstonden”, aldus de burgemeester van Utrecht.

Begrip

ADO Den Haag betreurt deze maatregel, maar heeft er wel begrip voor. Algemeen directeur Mattijs Manders op de clubsite: ,,Het is natuurlijk te betreuren dat het uitvak leeg moet blijven, omdat we uiteraard liever met de steun van onze supporters spelen. Maar we keuren elke vorm van geweld af en begrijpen daarom de maatregel. Het is enorm jammer dat veel goedwillende voetballiefhebbers hier de dupe van zijn. Onze fans zijn er altijd voor ons en verdienen het om onze club aan te kunnen moedigen.” Alle gedupeerden krijgen de komende dagen het aankoopbedrag van het entreebewijs teruggestort heeft Manders er nog aan toegevoegd.

Vechtpartij

Aan de vechtpartij in de Anton Geesinkstraat in Utrecht deden zaterdagavond zo’n tachtig supporters mee. Het AD/Utrechts Nieuwsblad meldt, dat er met straatmeubilair, terrasstoelen, tafels en vuurwerk is gegooid. Daarbij raakten ook geparkeerde auto’s beschadigd. Het terras van ijssalon Lucia moest het goeddeels ontgelden. De hooligans werden uiteengedreven en trokken via de binnenstad in de richting van De Meern. De Anton Geesinkstraat was korte tijd afgesloten. Ook zette de politie een helikopter in.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top