Zondag Hoofdklasse: TOGB bindt ook TAC’90 aan zegekar en stijgt weer

Sportpark De Verlichting was het speelveld van het inhaalduel in de Hoofdklasse A tussen TAC’90 en TOGB. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Berkel & Rodenrijs in een 2-1 zege voor TOGB. De terugwedstrijd werd wederom een prooi voor het team van Mark Schuur dat ditmaal met 0-2 te sterk was.

Tekst: Ron Fruining            |       Foto’s: Peter Dullaart

Door de overwinning stijgt TOGB naar plek drie op de ranglijst op slechts drie punten van koploper Hoogeveen en worden de zorgen na de nederlaag voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse voor TAC’90 steeds groter.

x

Al na 32 seconden had TOGB de gewenste vroege voorsprong te pakken. Uit een door Finn Ameling getrapte hoekschop was Kjell Scheers doeltreffend voor TOGB: 0-1. De vroege voorsprong gaf de geel-zwarten extra energie en vertrouwen. TAC’90 verstopte zich niet, maar kon de aanvalsdrang van TOGB moeilijk beteugelen. Bovendien waren er weinig tot geen uitgespeelde kansen voor de gastheren. Het team van vertrekkend trainer Mario Koswal zag TOGB na een klein half uur spelen de lat raken, waarmee een grotere achterstand werd voorkomen. Na een assist van Merick Heintjes raakte vleugelaanvaller Guus Steerneman de deklat, waar de aanvaller eigenlijk had moeten scoren. Merick Heintjes zag in de vijfendertigste minuut zijn inzet door doelman Jhudamier Marchchena gekeerd worden.

x

Na een overtreding van doelman Jhudamier Marchchena op Bas Mourits mocht Guus Steerneman van elfmeter gaan aanleggen voor de 0-2. Hoewel de doelman van TAC’90 de goede hoek koos, was de strafschop van Steerneman perfect geplaatst en hierdoor niet te keren en was de 0-2 een feit. Vlak voor rust moest routinier Bas Mourits noodgedwongen naar de kant. Sven Paternot kwam voor de geblesseerde Mourits binnen de lijnen bij TOGB.

x

In de tweede helft was het weer Steerneman al na twee minuten gevaarlijk werd. Het schot van de linker aanvaller verdween net naast het TAC’90 doel in het zijnet. Nadat Twan Verdel zijn inzet gekeerd zag worden door de TAC’90-doelman, liet Moreno Zwarteveld maar weer eens zien een prima sluitpost te zijn. De TOGB-goalie stond op de juiste plek om de inzet vanuit een vloeiende TAC’90-aanval onschadelijk te maken. TOGB zag in het laatste kwartier zowel Leroy Zwarteveld als Guus Steerneman de paal raken. De overwinning voor TOGB kwam niet meer in gevaar. TOGB boekte in Den Haag de zesde overwinning op rij.

Komende zondag is TOGB vrij. In het paasweekend staat op vrijdagavond om 20.00 uur het treffen met hekkensluiter SDO op het programma. Op paasmaandag speelt TOGB weer thuis en is koploper Hoogeveen om 14.00 uur de tegenstander.