Gerard Nieuwenbroek (100), oudste voetbalvrijwilliger, nog steeds actief voor RKAVV

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Gerard Nieuwenbroek (100), oudste voetbalvrijwilliger, nog steeds actief voor RKAVV 222

Misschien wel de oudste voetbalvrijwilliger van Nederland, Gerard Nieuwenbroek, is deze week 100 jaar geworden! 100 jaar? Ja, Gerard was er eerder dan RKAVV dat in 1922 is opgericht. Als 6 jarig ventje, we hebben het dan over 1924, was Gerard bij boer Den Elzen te vinden op het veld/weiland waar de eerste wedstrijden gespeeld werden. Ook nu is Gerard Nieuwenbroek nog steeds te zien bij de wedstrijden van het eerste. ,,Als het koud is blijf ik niet zo lang, maar ik probeer altijd te komen.”

Foto: Jelle Abma

Als vrijwilliger “Oud papier” houdt Gerard Nieuwenbroek contact met de mannen van het oud papier. Joop, Jan en Chris, die de containers vullen, geven Gerard een seintje als de container vol is en Gerard regelt dat de volle wordt opgehaald en er weer een nieuwe, lege container geplaatst wordt. De mannen van het oud papier lopen helemaal weg met Gerard.

Gerard is nog heel scherp en zit vol humor. Vooral dat laatste is een echte “Nieuwenbroek” eigenschap. Uit handen van RKAVV-voorzitter Frans van Rossen mocht Gerard een RKAVV-shirt in ontvangst nemen met zijn naam en het getal 100 erop. Gerard is daarmee de eerste RKAVVer die geen 100 wedstrijden in het eerste heeft gespeeld, maar wel zo’n shirt heeft. Gerard is een bescheiden man en houdt niet van poespas. Daarom was er, op zijn verzoek, ook geen burgemeester om de dag op te luisteren.

En voor alle mannen die 100 wedstrijden hebben gespeeld in het eerste: er is maar één Generaal en dat is Gerard. Dus aanstaande zondag als RKAVV thuis speelt tegen koploper SJC, en Gerard er ongetwijfeld weer is, een diepe buiging voor ‘mijnheer Nieuwenbroek alias Generaal Gerard’!

Foto: Gerard met zijn oud papier vrienden. Zittend van links naar rechts: Jan van der Zon, Chris Lotz, Gerard, Joop van der Lans. Boven van li na re: Bestuurders van RKAVV Rob Zuiderwijk en Frans van Rossen en Hans Wildenberg die dit mooie bezoek in gang heeft gezet.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top