Grote belangstelling voor nieuw boek van Frans Leermakers

Nieuws Geen reacties op Grote belangstelling voor nieuw boek van Frans Leermakers 586

Boekhandel Van Stockum deed woensdagavond even terugdenken aan de oude ADO-kantine in het Zuiderpark. Het was er bomvol oudgedienden van ADO en FC Den Haag, die getuige waren van de presentatie van het nieuwe boek van Frans Leermakers.

Foto’s: Roland van der Linden

In zijn nieuwe Deel 2 van ‘Wie eens ons shirt mocht dragen’ beschrijft ‘De wandelende ADO-clopedie’ weer heel wat legendarische namen uit de clubgeschiedenis. En daarvan waren er weer velen aanwezig in de boekhandel op het Spui.

Wethouder

Het eerste exemplaar van het boek werd in ontvangst genomen door Rabin Baldewsingh, Haags wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport. Uitgever Chris Willemsen (Nederlandse Sportboeken Club) opende de bijeenkomst door aan de wethouder te vragen of hij gezien de perikelen in het Forepark niet ook de portefeuille ‘Chinese Zaken’ voor zijn rekening wilde nemen…

Na vriendelijke en stimulerende woorden van de zeer gedreven Baldewsingh kreeg ook FC Den Haag-legende Michel Adam een eerste exemplaar van het boek uitgereikt. Aan de bikkelharde verdediger, die meer dan 300 wedstrijden voor de Zuiderparkers speelde, besteedt Leermakers in zijn boek een heel hoofdstuk. Adam: ,,Erg leuk om dit mee te maken, het doet me goed dat ADO nog zó leeft. En natuurlijk ga ik dit boek van A tot Z lezen!”

Onder de toehoorders bevonden zich als gezegd talloze grote namen van weleer, zowel voetballers als kaderleden, zoals Piet de Zoete, René Pas, Martin van Vianen, Woody Louwerens, Gerard Slager, Tommy Clavan, Harry Suiker, Huib Ruijgrok, Fons Groenendijk, Rob Hermanie en vele anderen.

Het boek kost vijftien euro, is onder meer te koop bij Van Stockum, maar ook te bestellen via Bol.com en de website van de Nederlandse Sportboeken Club. Op die site staat ook alle informatie over de inhoud van het boek: www.nederlandsesportboekenclub.nl

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top