HAAGLANDEN VOETBAL INTERVIEW: Tim Coremans: ,,Bij ADO Den Haag wel verwend”

ADO Nieuws, Interviews, Nieuws Geen reacties op HAAGLANDEN VOETBAL INTERVIEW: Tim Coremans: ,,Bij ADO Den Haag wel verwend” 491

Het heeft even geduurd, drie jaar om precies te zijn, maar op 5 augustus 2016 was het dan eindelijk wel zover. Tim Coremans maakte als doelverdediger zijn debuut in het betaalde voetbal. Haaglanden Voetbal sprak na zijn debuutwedstrijd uitgebreid met hem.

Tekst: Glenn Duijzer

Niet bij NAC Breda, Cambuur Leeuwarden of ADO Den Haag, waar de doelman onder contract heeft gestaan of staat, maar op huurbasis bij FC Dordrecht. De 25-jarige doelman is door ADO Den Haag voor één seizoen uitgeleend aan de Jupiler League ploeg. De wedstrijd tegen FC Oss eindigde in een 1-1 gelijkspel. Haaglanden Voetbal was er natuurlijk bij!

De laatste keer dat we elkaar spraken was na afloop van Willem II – ADO Den Haag. Daar maakte jij je debuut op de bank in de Eredivisie voor ADO Den Haag.

,,Dat klopt. Maar dit is waar ik naar toe heb gewerkt.”

Hoe beviel je debuutwedstrijd tegen FC Oss? Was je extra zenuwachtig?

,,Ik heb wel meer last gehad van een gezonde wedstrijdspanning. Zenuwachtig is niet echt het juiste woord.”

Jammer genoeg lukte het niet om de nul te houden. Wat gebeurde er eigenlijk bij die tegentreffer?

,,Ik denk dat ik zelf niet helemaal vrijuit ging. Ik kan er nu niets meer aan doen, het is gebeurd. Ik had het idee dat de aanvaller de bal met zijn arm meenam. Volgens mij was het een vrije trap. Ik hoop dat de beelden daar meer duidelijkheid over kunnen bieden. Op het moment dat ik uitloop, neemt hij de bal met z’n handen mee in de kluts en schiet de bal binnen.”

Ik heb jouw acties tijdens de wedstrijd bijgehouden op de tribune. Het viel mij op dat je voor rust meer in actie kwam dan in de tweede helft.

,,Daar zat voor rust een heel goed redding bij. Ik denk op dat moment in de wedstrijd best wel een belangrijke. Verder heb ik nog een bal met mijn voet gestopt. Daarna eigenlijk geen acties meer.”

Is het dan moeilijker om gefocust te blijven dan wanneer je continue onder druk staat?

,,Het is altijd lekkerder om reddingen te maken en daarmee je team op de been te houden. Voor het team is dit wel het beste. Het betekent dat we weinig hebben weggegeven. Ik denk dat we het daar dit seizoen ook van moeten hebben.”

Wat zijn de verschillen tussen FC Dordrecht en ADO Den Haag?

,,De faciliteiten zijn natuurlijk anders. Ik ben bij ADO gewoon verwend, laat ik het zo uitdrukken. Bij FC Dordrecht zijn de faciliteiten wat minder, maar het is hier nog steeds prima.”

Het is misschien wel een pluspunt dat je al je oude ploegen tegenkomt dit seizoen. NAC Breda en Cambuur Leeuwarden.

,,Ja mooi hé en beide in één weekend. Op vrijdag 19 augustus spelen we tegen Cambuur thuis en op maandag 22 augustus hebben we NAC thuis. Die staan met hoofdletters in de agenda! Sowieso NAC.”

NAC is absoluut de wedstrijd waar je de nul wilt houden?

,,Ja. Absoluut. Ik ben in Breda geboren en woon nu in de buurt van Breda. In Etten Leur.”

Dan mis je eigenlijk een wedstrijd tegen ADO Den Haag dit seizoen?

,,Laten we die dan maar gelijk als eerste wedstrijd in de KNVB beker loten. Mede gezien de geschiedenis de laatste jaren.”

Maar de volgende tegenstander is eerst Jong FC Utrecht. Niet echt een aantrekkelijke tegenstander, zo’n reserve elftal.

,,Niet echt, maar dat is een keuze die de KNVB heeft gemaakt. Daar moeten we het mee doen.”

Voor jou als keeper had je tgen FC Oss liever 0-0 gespeeld in plaats van de 1-1 nu?

,,Het liefste wel. Natuurlijk wil je als doelman altijd de nul houden. Maar ik denk dat we voor iedere meter hebben geknokt. We hebben stand gehouden tegen een prima ploeg.”

Ben je tevreden met het behaalde punt of vind je dat je er twee hebt verloren?

,,Ik vind wel dat er meer in had gezeten. Maar het is een prima resultaat om de competitie mee te starten. We hebben laten zien dat we voor elkaar kunnen vechten en dat we voor elkaar door het vuur gaan. Ik vind dat ook belangrijk. Hiermee kunnen we verder mee door bouwen.”

De beste aanvaller was jullie centrale verdediger?

,,Dat is toch ook een wapen.”

Na afloop was het voor iedereen wel duidelijk dat het je debuutwedstrijd was. Heb je nu iedereen in het stadion een hand gegeven? In ieder geval wel iedereen van de Dordtse harde kern achter het doel?

,,Haha, zoiets wel. Maar die jongens vroegen of ze met mij op de foto mochten. Daar moet je altijd tijd voor maken, vind ik.”

Kijk je nog met een schuin oog naar ADO Den Haag?

,,Natuurlijk, de openingswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Ik sta natuurlijk nog steeds bij ADO onder contract. Ik heb een nieuw contract getekend voor twee seizoenen. Dit seizoen en volgend seizoen.”

Je hebt al snel de stap gemaakt naar Dordrecht, waardoor je bijna de gehele voorbereiding mee hebt gemaakt. Is dat een voordeel en heb je daar bewust voor gekozen?

,,Dat was zeker een bewuste keuze. Ik wilde in de winterstop al worden verhuurd. Daar hebben we het in Tilburg al over gehad. Het is natuurlijk wel het beste om vanaf het begin van een nieuw seizoen bij een nieuwe ploeg aan te sluiten. Dan leer je de club en ploeggenoten het beste kennen. En je krijgt ook het beste de nieuwe speelwijze onder de knie.”

Je krijgt dan ook een eerlijke kans voor de nummer één positie?

,,Ook dat speelt natuurlijk mee.”

Heb je bij de gesprekken met Gerard de Nooijer te horen gekregen dat je de eerste keuze was of heeft hij dat helemaal open gelaten?

,,De Nooijer heeft ons om en om laten keepen, maar ik heb het vermoeden dat hij zijn keuze wel snel had gemaakt.”

Als je nu terugkijkt op de gebeurtenissen bij ADO Den Haag. Het vertrek van Martin Hansen en het late aantrekken van Ernestas Setkus. Had je niet beter op je kans kunnen wachten?

,,Ik snap wat je bedoelt, maar dat is moeilijk te zeggen. Setkus moet gewoon de kans krijgen en dan kun je pas een oordeel over hem vellen. Hansen was ook onbekend toen hij voor ADO tekende.”

Heb je Petrovic al gesproken?

,,Ik heb hem eenmaal kort gesproken.”

Je was al vertrokken naar FC Dordrecht, voordat hij als trainer tekende.

,,Dat klopt. Ik heb hem heel kort gesproken, maar niet over mijn toekomst. Daar is dit seizoen nog alle tijd voor.”

Je weet dus niet of je bij Petrovic wel een kans zou krijgen?

,,Daar hebben we het niet over gehad, maar voor mij was dit de beste oplossing.”

Was FC Dordrecht de eerste die zich meldde of waren er meer clubs geïnteresseerd?

,,FC Dordrecht was de eerste die zich meldde, maar er waren inderdaad meer clubs geïnteresseerd. FC Dordrecht zocht al contact, voordat ik wist dat ADO mijn contract wilde verlengen. Ik wilde er ook zelf graag met FC Dordrecht uitkomen als zij zich als eerste zouden melden. Dat heb ik ook tegen mijn zaakwaarnemer gezegd. Ik weet niet precies wie de andere geïnteresseerde clubs waren. Ze spelen in ieder geval ook in de Jupiler League.”

Wat heeft de doorslag gegeven dat je voor FC Dordrecht hebt gekozen?

,,Ik heb goede gesprekken gehad met Boogers en De Nooijer. Die zijn beiden zeer positief over mij. Verder heeft Dordrecht ook goede ervaringen met Tommie Beugelsdijk en Giovanni Korte. Zij hebben hier ook beiden op huurbasis gespeeld. En Hahn heeft hier ook gekeept. Dat zijn allemaal punten die mee wogen in de keuze voor FC Dordrecht.”

Ga je het debuut nog vieren?

,,Ik denk dat ik er straks nog wel één ga nemen. Er zat een tribune vol met supporters voor mij. Veel kennissen en vrienden waren met de bus gekomen. Die zie ik straks in de businessclub.”

Dat wordt dus straks de Coremans club?

,,Als we dat er van kunnen maken, vind ik het niet erg. Maar dan wel na een overwinning graag.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top