Haaglandenvoetbal Toernooi (2): Quick Steps soepel langs SEP, DSVP met moeite verder

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Haaglandenvoetbal Toernooi (2): Quick Steps soepel langs SEP, DSVP met moeite verder 1020

Quick Steps behaalde aan de Nijkerklaan vrij eenvoudig de volgende ronde. Het team van trainer Dick Hooning klopte SEP. DSVP gaat ook door, maar het had de nodige moeite met HMSH, dat vanaf de stip verslagen werd. sv Loosduinen was te sterk voor zondag derdeklasser VCS.

  |   Foto’s: Sander de Hollander & Alex Pronk

Quick Steps speelde op eigen veld het Delftse SEP naar een 3-0 nederlaag. Roan van Baren opende de score voor de Nijkerklaan-bewoners. Jovany Staal en Daina Ridderhof schot de zaterdag derdeklasser naar een 3-0 overwinning.

Het zaterdagteam van sv Erasmus, dat in de competitie ook goed draait, gaat verder na een nipte 2-1 triomf op de zaterdagploeg van TAC’90. Voor het team van trainer Patrick Puister waren De Keuler en Van Wijngaarden trefzeker, terwijl voor TAC’90 Kharatjinsingh tekende voor het enige doelpunt: 2-1.

sv Loosduinen verraste zondag derdeklasser VCS met een 4-2 zege. VCS nam al snel de leiding, maar na dik een kwartier zorgde Jimmy Kipp voor de gelijkmaker. Weer nam VCS de leiding, maar nog voor de pauze wist sv Loosduinen orde op zaken te stellen en nam het een 4-2 voorsprong. Voor het team van Richard Douw scoorden Khalid Hadchoune en weer tweemaal Jimmy Kipp.

Zaterdag vierdeklasser Haagse Hout en zondag derdeklasser FC Zoetermeer waren aan het Vlamenburg aan elkaar gewaagd. Het duel eindige onbeslist: 1-1. FC Zoetermeer toonde zich daarna scherper vanaf de stip en mag het toernooi vervolgen. Dat geldt ook voor DSVP, al had de formatie van trainer John de Letter nog de nodige moeite met vierdeklasser HMSH. De bezoekers openden voor de pauze ook de score door een inzet van Okan Yilmaz, die in een tegenstoot scoorde nadat DSVP vlak daarvoor de Haagse lat had geraakt. (Foto’s onder: Sander de Hollander)

Kort na rust wist HMSH de voorsprong zelfs te vergroten. DSVP zette veel druk richting HMSH- doel om zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren en gaf daardoor ruimte achterin weg, waar Nathan van profiteerde: 0-2. Binnen vier minuten was DSVP echter weer terug in de wedstrijd. Rody Nobbe liet de 1-2 aantekenen. Krap tien minuten later zette Thomas Visser met een fraai afstandsschot DSVP weer naast HMSH: 2-2. Bij die stand bleef het en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

In de penaltyserie wist DSVP-doelman Tom Benard twee schoten te pakken, twee gingen er naast of over en HMSH zag alleen kans de vierde strafschop te benutten via Ercan Guclu. Bij DSVP werd de eerste penalty van Bas van der Meide gekeerd, de tweede van Rody Nobbe was raak en bij de derde schoof Michel van der Elst de bal onder de HMSH-doelman door. De volgende pingel, van Thomas Visser, werd gepakt en zo won de ploeg uit Pijnacker de serie moeizaam met 2-1 en bekert dus verder.

Bij Full Speed-Blauw Zwart zag halverwege de eerste helft Suwendly Sille van de thuisploeg een bal tegen de Wassenaarse paal belanden. Vlak daarna volgde aan de andere kant Maarten Hoogduin zijn voorbeeld. Na dik een half uur spelen nam Blauw Zwart toch de leiding door een treffer van Daniël Brezezina. (Foto’s onder: Alex Pronk)

Na rust was Full Speed meer te vinden op de Wassenaarse helft, maar de doelman van Blauw Zwart werd niet echt op de proef gesteld. Na een uur spelen kwam Full Speed toch langszij door een inzet van Samet Mermer: 1-1. Een kwartier voor tijd moesten de gastheren met een man minder verder omdat Suwendly Sille met rood richting kleedkamer moest. Bij het laatste fluitsignaal was het nog steeds 1-1 en dus moesten ook hier de elfmetertrappen de beslissing brengen. Er werd flink gescoord alleen Kim Theil miste namens Blauw Zwart de laatste pingen: 5-4 voor de Delftenaren.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top