HV Toernooi: Aanval Forum Sport niet scherp tegen DSVP

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: Aanval Forum Sport niet scherp tegen DSVP 908

Forum Sport had het vizier tegen DSVP niet op scherp staan, maar bereikte wel de volgende ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup. sv Loosduinen klopte HVV uiteindelijk na het beter nemen van de strafschoppen en ook VELO (za) kwam verder na pingels tegen DUNO. sv Houtwijk (za) was te sterk voor het zondagteam van FC Zoetermeer. 

Tekst: Ton Beije & Dick Hartman | Foto’s: Frans de Best

DSVP – Forum Sport

Een veel sterker Forum Sport vergat het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. Uit de vele kansen wist de ploeg van trainer Bas Steffens slechts twee keer te scoren. Brian de Jong zette de Voorburgers voor de pauze op een 0-1 voorsprong. Na de doelwissel verdubbelde Gino Lauwers de marge en daar bleef het bij. In de volgende ronde mag Forum Sport het thuis opnemen tegen Derde Divisionist Scheveningen.

HVV – sv Loosduinen

sv Loosduinen trad aan bij HVV, één van de oudste clubs van Nederland en spelend op een fraai complex in het Haagse Benoordenhout. Bij de Blauwwitten ontbraken door uiteenlopende redenen onder meer Sam van Poorten, Sebastiaan van Loenen, Khalid Hadchoune en Jan de Lange.
Op het schaars verlichte kunstgrasveld nam de jeugdige zondag tweedeklasser al snel de leiding. Door weifelend optreden in de Loosduinse verdediging nam de thuisploeg via Stefan Roos in de tweede minuut al de leiding. Nadien was het vooral HVV dat aan de bal was, maar niet veel kansen creëerde en waren de gasten aanvallend onmachtig om gevaarlijk te worden. In de 28e minuut profiteerde HVV opnieuw van wanorde in de Loosduinse verdediging. Nu was het Jaap Donker die scoorde. Met een 2-0 stand werd aan de thee begonnen.

Strafschop

Na de rust, met Jurgen Kalkman en Mike Lunenburg in de ploeg, kwamen de bezoekers beter voor de dag. Nu kwamen er wel kansen voor de Loosduiners. Na een overtreding op Joey Teuling mocht Kadir Narsen in de 65e minuut een strafschop nemen. Hij scoorde waardoor de spanning weer terug was in de wedstrijd. De Loosduiners, met jeugdspeler Tyrone Plas in de ploeg voor de moegestreden Joey Teuling, drongen nu aan om de gelijkmaker te forceren. De vele wisselingen bij de thuisploeg maakte het spel van HVV er ook niet beter op. In de 72e minuut liet Tom Vrieling van afstand de 2-2 aantekenen. Niet veel later was Kadir Narsen, die evenals Alvin van Reeuwijk tegen ‘geel’ aanliep, dichtbij de 2-3, maar de bal ging slechts vlak langs het doel van HVV.

‘Pingels’

Het bleef 2-2 en strafschoppen moesten de winnaar gaan aanwijzen. Een hoofdrol voor doelman Pieter Blanken van sv Loosduinen in deze serie. Hij stopte een strafschop van HVV en mocht voor de Loosduiners zelf de laatste nemen, die hij ook benutte. Daardoor gaan de Loosduiners verrassend door naar de derde ronde, waarin zij op 20 maart a.s. thuis spelen tegen Derde Divisionist HBS. Een mooi affiche voor het elftal van trainer Richard Douw.

FC Zoetermeer (zon) – Houtwijk (zat)

sv Houtwijk kwam eenvoudig op voorsprong doordat een speler van FC Zoetermeer de bal achter zijn eigen doelman liet verdwijnen: 0-1. FC Zoetermeer hield lang uitzicht op een gelijkspel en strafschoppen, maar vlak voor tijd maakte Chico Mulder aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 op het bord te zetten en plaatste de formatie van trainer Patrick Demmers zich dus voor de derde ronde.

DUNO – VELO (zat)

DUNO mocht op eigen veld aantreden tegen het één klasse hoger spelende VELO (za), dat de ranglijst aanvoert in 3B. De thuisploeg opende via Donny van den Hoogenband de score, maar na twintig minuten trok de zaterdagformatie van VELO de zaken weer recht: 1-1. Pech had DUNO, dat VELO op voorsprong kwam door een eigen treffer van de groen-zwarten, maar een minuut later stonden de beide teams weer in evenwicht door een inzet van Foeat Stolk: 2-2. Nog voor de pauze zorgde Elyseo van de Graaf ervoor dat de thuisploeg van vertrekkend trainer Benjamin van der Zwan met 3-2 aan de thee kon gaan.

Na de pauze bleef het spannend. VELO kwam gelijk en nam vervolgens met 3-4 de leiding. Vlak voor tijd kwam DUNO toch weer langszij en moesten ook hier strafschoppen de beslissing brengen. VELO miste er twee en DUNO drie, zodat titelkandidaat VELO (za) is terug te vinden in de derde ronde, in tegenstelling tot de zondagploeg, die zich liet verrassen door Oliveo.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top