HV Toernooi: DSO zet één klasse hoger spelende Westlandia (za) uit toernooi

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: DSO zet één klasse hoger spelende Westlandia (za) uit toernooi 753

In de derde ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup kruiste DSO op sportpark Bentwoud de degens met de zaterdagtak van Westlandia. Voor DSO een mooie gelegenheid om haar kwaliteiten te laten zien tegen een één klas hoger spelend Westlandia. Voor de Westlanders een unieke gelegenheid om de grote nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Forum Sport te doen vergeten. In een gelijk opgaande wedstrijd wist DSO in het eerste bedrijf tweemaal de bal achter doelman Rowdy Jansen te werken. Ver in de tweede helft wisten de bezoekers de eer te redden: 2-1.

Vooral in de eerste vijfenveertig minuten waren het aanzien van de wedstrijd meer dan waard. Met technisch verzorgd voetbal gingen de gastheren op zoek naar de openingstreffer. In de zevende minuut werd door Chris Hagie doelman Rowdy Jansen aan de tand gevoeld. De bewoners van sportpark De Hoge Bomen probeerden met diepte passes op Ricoberto Luijando en Miquel van Dijk gevaar te stichten voor het doel van keeper Dave Hes. In de verdediging stonden daar de mannen van trainer Faizel Soekhai zonder enige franje de Westlandse aanvallen te onderbreken.

Halverwege de eerste helft wist Rodney Ebing uit een hoekschop van de zeventienjarige Jerremy Burke de 1-0 op het scorebord te zetten. Het talent Burke gaat na dit seizoen naar Rotterdam waar hij de kleuren van Sparta bij JO19 zal gaan verdedigen. In de slotseconden zorgde Stan Lops er voor dat de thuisclub met een 2-0 voorsprong de thee kon gaan drinken.

Het niveau uit de eerste helft werd na rust niet meer geëvenaard. Nadat er aan beide kanten wel enige mogelijkheden werden gecreëerd om de score op te voeren, waarbij na een voorzet van Jerremy Burke het speeltuig door een verdediger van Westlandia zijn eigen doelman passeerde, maar tot zijn geluk kaatste de bal via de binnenkant van de lat weer het veld in. In de zevenenzestigste minuut zag Miquel van Dijk kans de eer voor de groen-witten te redden: 2-1.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top