HV Toernooi: FC ’s-Gravenzande blijft baas over DHC

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: FC ’s-Gravenzande blijft baas over DHC 935

In de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup stonden op het Juliana sportpark FC ‘s-Gravenzande en de Delfia Hollandia Combinatie (DHC) tegenover elkaar. Evenals FC ’s-Gravenzande komt DHC uit in de Hoofdklasse A, maar dan op zondag, dus twee gelijkwaardige tegenstanders, zou je vooraf zeggen.

   |    Foto’s: Pieter Vermeer

FC ’s-Gravenzande zal de komende periode nog flink aan de bak moeten, want ook DHC werd slachtoffer van de dadendrang van de thuisploeg en gaat weer een ronde verder in het Haaglanden Voetbal Toernooi. In het begin zag het daar nog niet naar uit. Het was DHC dat al in de vijfde minuut een grote kans kreeg om de score te openen, maar doelman Max Verkade werkte de inzet van Yannick Prade van de lijn. Na bijna een kwartier de eerste serieuze poging van FC ’s-Gravenzande. Yuri Westhoff ging alleen op doelman Gianni Kamperveen af, maar die reageerde attent en voorkwam een achterstand voor DHC.

Nadat Max Verkade een inzet van Jordy Brouwer had gekeerd, kwam de thuisploeg halverwege het eerste bedrijf op voorsprong. Op aangeven van Jan Verduijn kon Yuri Westhoff de bal eenvoudig binnentikken: 1-0. Ook na deze treffer kreeg FC ’s-Gravenzande enkele prima mogelijkheden om verder weg te lopen. Frank Broos vergat de bal over te spelen aan de meegelopen Yuri Westhoff en zag zijn inzet gestopt worden, Samet Dag schoot op aangeven van Sander Koeleman de bal over de lat en een vrije trap van Koeleman ging na bijna een half uur maar net naast. In de laatste tien minuten voor rust waren er weer enkele mogelijkheden voor DHC. Na balverlies van David Belic was Melvin Vissers kansrijk op aangeven van Jordy Brouwer, maar zag zijn inzet gestopt worden door Max Verkade. In de laatste minuut kwam DHC weer op gelijke hoogte. Na een snelle uitbraak van Anthony Pique aan de rechterkant was het de meegelopen Jordy Brouwer die voor de 1-1 ruststand zorgde.

Vlak na de hervatting werd een schot van Vincent Romeijn van DHC gestopt door de Westlandse doelman. Na vijf minuten was het wel raak aan de andere kant. Een één-tweetje tussen Samet Dag en Sander Koeleman werd door laatstgenoemde goed afgerond: 2-1. Twee minuten later had DHC een prima kans om weer gelijk te komen, maar Jordy Brouwer schoot over. Hierna was het toch hoofdzakelijk FC ’s-Gravenzande dat de aanval zocht en veelal op de helft van DHC te vinden was. Invaller Brian van de Mast bracht in de 69e minuut de stand op 3-1 na goed doorgaan. Een inzet van Frank Broos werd door Gianni Kamperveen gepakt en kort hierna was het wederom de doelman die een hoekschop moest weggeven op een inzet van Broos.

Nadat de Delftse doelman een inzet van Patrick Triep los had gelaten, kon Yuri Westhoff inschieten, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Maar de 4-1 stand kwam er toch tien minuten voor tijd toen Frank Broos een op maat gegeven bal van Yuri Westhoff achter Gianni Kamperveen liet verdwijnen. In de allerlaatste minuut wist DHC nog wat terug te doen. Na voorbereidend werk van Jordy Brouwer en Jeffrey van Roon kon Tidde Tromp de eindstand op 4-2 bepalen.

Druk programma

Weer een overwinning dus voor FC ‘s-Gravenzande en een ronde verder. Dit betekent dat FC ’s-Gravenzande de komende tijd wekelijks twee wedstrijden zal moeten spelen. De competitie, om de districtsbeker van West II, de Flynth Westland Cup en dus ook in het Haaglanden Voetbal Toernooi. Tegenstander in de volgende ronde in dit toernooi is thuis tegen BMT.

Opstelling FC ’s-Gravenzande:
Max Verkade, Keke Stam, Ruben de Groot, Roy Vermolen, Sander Koeleman (64. Brian van de Mast), Yuri Westhoff, Twan van Meerten (46. Patrick Triep), Frank Broos, David Belic, Samet Dag, Jan Verduijn (46. Pascal Broch)

Opstelling DHC:
Gianni Kamperveen, Anthony Pique, Levi Schipper, Jeffrey van Roon, Melvin Vissers, Jordy Brouwer, Frank de Lange (62. Tidde Tromp), Joshua Wadie, Thomas Aangenendt, Vincent Romeijn, Yannick Prade (46. Roy Speelman)

Scheidsrechter: Mike de Bruijn, assistenten: Yorden Weterings en Antoine Gomes.

© Haaglanden Voetbal

 

Zoeken

Back to Top