HV Toernooi: FC ’s-Gravenzande uiteindelijk te sterk voor sv Den Hoorn

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: FC ’s-Gravenzande uiteindelijk te sterk voor sv Den Hoorn 805

In de strijd in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup was sv Den Hoorn de tegenstander voor FC ’s-Gravenzande. De bezoekers komen uit in de eerste klasse B van de zondagcompetitie en staan momenteel op een keurige vierde plaats. De thuisploeg van trainer Richard Elzinga (foto) trok uiteindelijk met 5-2 aan het langste eind.

De eerste helft ging gelijk op. De eerste treffer liet niet lang op zich wachten, want Roy Vermolen haalde van ruim twintig meter uit en doelman Robert-Jan Kuipers was kansloos: 1-0. Maar drie minuten later ging doelman Max Verkade van FC ’s-Gravenzande helemaal in de fout en tikte zelf de bal over de lijn: 1-1. Hierna was het weer de thuisploeg die gevaarlijk was. Een voorzet van Patrick Triep werd door Yuri Westhoff goed ingeschoten. Via de doelman kwam de bal tegen de lat waarna hij in de rebound de bal over schoot. Na ruim een kwartier spelen was voor sv Den Hoorn Yuri Kooymans gevaarlijk, maar hij raakte de bal niet goed.

Voorsprong

Halverweg de eerste helft kwam FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong. Een prima voorzet van Frank Broos kwam via Yuri Westhoff bij Sander Koeleman die raak schoot: 2-1. Na een kans voor Patrick Triep, die via de doelman tot hoekschop werd gewerkt, was sv Den Hoorn weer gevaarlijk via Dominic da Cruz, die in een poging bij de bal te komen in botsing kwam met doelman Max Verkade. Hij leek verder te kunnen, maar moest in de rust toch achterblijven vanwege een knieblessure. De bal rolde uiteindelijk naast het doel. In de 44e minuut kwam sv Den Hoorn weer gelijk en bracht Ben Verkade de stand op 2-2. Maar die voorsprong duurde nog geen minuut, want vanaf de aftrap gaf Yuri Westhoff de bal op maat voor op Sander Koeleman die weer succes had: 3-2.

Wapenfeit

Direct na aanvang van de tweede helft kreeg de bezoekende ploeg van trainer Ronald Hes een enorme kans om weer gelijk te komen na een fout van Ruben de Groot. Dominic da Cruz kwam vrij voor doelman Danny Koning, maar wist uiteindelijk niet te scoren. Dat was ook wel bijna het enige wapenfeit dat de gastploeg liet zien, want FC ’s-Gravenzande was heer en meester in de tweede helft. Er waren talrijke mogelijkheden om de score verder op te voeren, met name voor Yuri Westhoff en invaller Kevin Bogaards, maar het zat hen niet helemaal mee deze avond. In de 67e minuut een voorzet van Ziko Özdemir vanaf rechts, die door Brent Biesheuvel goed werd afgerond: 4-2. Een vrije trap van Sander Koeleman een kwartier voor tijd werd door Yuri Westhoff wel fraai binnengekopt en zo werd de eindstand op 5-2 bepaald en is FC ’s-Gravenzande een ronde verder in het Haaglanden Voetbal Toernooi.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top