HV Toernooi: Die Haghe brengt BMT terug in wedstrijd en verliest

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: Die Haghe brengt BMT terug in wedstrijd en verliest 1473

In een, vooral voor rust, aantrekkelijke wedstrijd, kwam Die Haghe na een behoorlijk overwicht verdiend op een 1-0 voorsprong tegen het fysiek sterke BMT. Maar een foutieve terugspeelbal bracht BMT terug in de wedstrijd, waarna het na rust met twee droge knallen uiteindelijk verdiend met 1-3 won en zodoende de halve finale haalt in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup.

Tekst: Kees de Groot | Foto’s: Aad van der Knaap

BMT begon sterk aan de wedstrijd, waar behoorlijk veel publiek op af was gekomen. BMT had het initiatief en vooral de sterke Rico de Haas trok de aandacht. Die Haghe loerde in die beginfase op de counter. Na een kwartier kwam Die Haghe beter in de wedstrijd en kwamen er ook kansen. Eerst schoot Sebastiaan van der Starre na een half uur op de klok in kansrijke positie over. Daarna was BMT gevaarlijk met een vrije trap, die echter hoog over ging.

Vlak daarop kreeg ook Die Haghe van scheidsrechter Ron Karremans een vrije trap. Sander de Jong schoot de bal op de paal, die echter via keeper Boyla weer in het veld kwam, waarna Robin Laming er als de kippen bij was om de 1-0 in te schieten. Het luidruchtige publiek van BMT verstomde hierna behoorlijk. De vreugde was echter voor Die Haghe van korte duur. Een verkeerde terugspeelbal kwam voor de voeten van Kamal Amheye, die met dit buitenkansje wel raad wist en keeper Dion van Splunteren kansloos liet: 1-1. Zo brak de rust aan na een leuke eerste helft met een gelijke stand.

In de tweede helft was de wedstrijd snel gespeeld. Het was weer Kamal Amheye die in de zevende en de twaalfde minuut hard en laag inschoot en daarmee, tot grote vreugde van de meegekomen supporters, BMT op een onoverkomelijke voorsprong zette van 1-3. Die Haghe probeerde het nog wel, maar duidelijk was dat de wedstrijd was gespeeld. Beide trainers gingen veelvuldig wisselen en dat kwam het spelbeeld niet ten goede. BMT won zodoende verdiend met 1-3 en mag zich gaan opmaken voor de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi tegen FC ‘s-Gravenzande. Een mooie uitdaging voor de mannen van trainer John de Wit.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top