HV Toernooi: Die Haghe zet RAS opzij

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: Die Haghe zet RAS opzij 785

Die Haghe zette, toch met enige moeite, RAS opzij. Graaf Will II/VAC zag DWO van de Roggewoning vertrekken met een 2-3 overwinning en Quick Steps moest buigen voor de zaterdagtak van Voorschoten’97. SVC’08 pakte de winst mee bij TAC’90.

Tekst: Ton Beije & Kees de Groot | Foto’s: Eric de Wit

TAC’90 (zon) – SVC’08

SVC’08 behaalde een op het oog toch gemakkelijke zege op het op zondag in de tweede klasse spelende TAC’90. Trainer Corné van Doorn zag zijn team voor de pauze een 0-2 voorsprong nemen door treffers van Thomas Hughes en Fabian Toet, de laatste uit een strafschop. Na de pauze moest trainer Mario Koswal toezien, dat zijn TAC’90 niets terug kon doen. SVC’08 was nog niet klaar met scoren en weer Thomas Hughes en Liam de Ruiter bepaalden uiteindelijk de eindstand op 0-4.

Die Haghe – RAS

In een eenzijdige eerste helft had Die Haghe door doelpunten van Sander de Jong en Sebastiaan van der Starre een 2-0 voorsprong genomen en leek het op een grote overwinning af te stevenen. Maar in het tweede bedrijf beet RAS wat meer van zich af en Die Haghe schakelde een tandje lager.

Dat kwam de wedstrijd wel ten goede. Na de derde treffer van Die Haghe door Peter de Kleer, kwam RAS terug via een doelpunt van Muco Torun. Daarna was er een redding nodig van Die Haghe-doelman Dion van Splunteren anders zou RAS op 3-2 zijn gekomen. In de 83e minuut maakte Yoran Bos namens Die Haghe aan alle onzekerheid een einde en schoot de formatie van trainer Wim de Jong naar de volgende ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup.

Graaf Willem II VAC – DWO 2-3

Op de Roggewoning speelden de derdeklassers Graaf Will II/VAC en DWO tegen elkaar. De thuisploeg komt uit in de zondagcompetitie en DWO op de zaterdag. DWO draait in de competitie nu uitstekend en de formatie van trainer Arie van der Padt wist zich ook te plaatsen voor de derde ronde van dit toernooi, want het nam een krappe 2-3 overwinning mee naar Zoetermeer. Nadat Graaf Willem de leiding had genomen, scoorde Kevin Mbamba de gelijkmaker voor DWO. Nog voor de pauze maakte Jeroen Farber er 1-2 van en het derde Zoetermeerde doelpunt kwam van Marwan Moradi.

Quick Steps – Voorschoten’97 (zat)

Trainer Dick Hooning had met zijn Quick Steps aan de Nijkerklaan graag voor een verrassing gezorgd tegen de zaterdagploeg van Voorschoten’97. Maar de gasten onder leiding van trainer André Lourens trokken toch vrij eenvoudig de winst naar zich toe. Richard Bakker was de belangrijkste man bij de bezoekers, want hij wist driemaal het Quick Steps-net te vinden. Kevin Koek scoorde eenmaal en ook een verdediger van de thuisploeg was zo ongelukkig zijn eigen doelman het nakijken te geven, wat uiteindelijk een eindstand van 0-5 opleverde.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top