HV Toernooi O21 om Beltona Cup: Forum Sport naar finale ten koste van GDA

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op HV Toernooi O21 om Beltona Cup: Forum Sport naar finale ten koste van GDA 700

In de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Beltona Cup voor spelers onder 21 jaar ontmoette Forum Sport op het voetbalpark ’t Loo de leeftijdgenoten van GDA. Na een 1-0 ruststand werd het tenslotte 3-0 voor het team dat door trainer Bas Steffens werd gecoacht.

De Madestein-bewoners waren tot deze halve finale doorgedrongen door een overwinning op Vitesse Delft en een gelijkspel tegen Quick, waarbij de Loosduiners beter waren in het nemen van strafschoppen. Forum Sport daarentegen zag haar eerdere wedstrijden tegen BMT en HBS gecanceld worden wegens het terugtrekken van haar tegenstanders uit het toernooi. GDA begon als underdog aan het treffen, gaf driekwart van de wedstrijd aan Forum Sport redelijk tegenstand, maar moest toch de kracht ervaren van de Voorburgers.

Tegen de verhouding in was GDA na vijftien minuten spelen het dichtst bij de openingstreffer. Een inzet van Prince Anoyke toucheerde de lat boven keeper Jim Verspui. Na een halfuur kwam de thuisploeg door Eduardo Saurwalt uit een assist van Brian de Jong op 1-0. Twee minuten later deelden de bezoekers weer een plaagstootje uit. Robbie Boere testte op aangeven van Ryan Deutekom het aluminiumframe van Forum Sport. Het spel bleef het aanzien waard waarbij acht minuten voor de doelwisseling wederom Brian de Jong de bal voorgaf en met medewerking van Padmore van GDA het speeltuig voor de voeten van Eduardo Saurwalt belandde. Ditmaal wist de linkervleugelaanvaller niet af te drukken. Uit een hoekschop van Robbie Boere van GDA moest goalie Jim Verspui al zijn kwaliteiten tonen om zijn doel schoon te houden. In de slotseconden van het eerste bedrijf trok Sander van der Ende zijn shirt over zijn hoofd van schaamte omdat hij de opgelegde kans om zijn ploeg naast Forum Sport te brengen niet benutte.

Drie minuten in part twee van de wedstrijd wist doelman Cengiz Isik (GDA) na een mooi uitgevoerde combinatie tussen Djai L’ Ami en Abdelhak Boyaadade een inzet knap onschadelijk te maken. Even later moest Isik wel zijn meerdere erkennen op een inzet van Eduardo Saurwalt, die was aangespeeld door Abdelhak Boyaada: 2-0. Nadat doelman Jim Verspui al gepasseerd was, had Robbie Boere te weinig ruimte om de bal tussen de palen te krijgen.

De wedstrijd werd steviger en hierdoor liepen de irritaties tussen de spelers op. Scheidsrechter Ivar Gieles liet zich niet gek maken en leidde bekwaam. Trainer Jeroen de Ligt (GDA) verwoordde het goed. ,, Forum Sport is een aantal stappen verder dan wij van GDA. Dat is geen schande en wij wisten dat van te voren. Daarom was het niet nodig dat er een onvriendelijke sfeer ontstond.” Later, in het verloop van de ontmoeting, kostte dat aan Ahmed (GDA) en Boyaada (Forum Sport) een rode kaart. Met nog twintig minuten op de klok gooide Hugo van Diepenbeek de halve finale in het slot door de 3-0 op het scorebord te zetten. Jammer genoeg verzandde met een uur leuk en sportief voetbal, de halve finale in deze leeftijdscategorie, in een minder prettige sfeer.

Herhaling

De Voorburgse winnaars gaan op herhaling – vorig jaar werd in een spannende finale gewonnen van Quick – en zullen op 16 juni op het VELO-terrein de winnaar van de andere halve finale tussen VUC en VELO ontmoeten.

© Haaglanden Voetbal

Naast de beker en medailles ontvangt de winnaar van het Onder 21-toernooi een compleet wedstrijdtenue, aangeboden door Beltona. De verliezend finalist gaat nog altijd met een set wedstrijdballen huiswaarts.

Zoeken

Back to Top