HV Toernooi: PGS/Vogel niet opgewassen tegen derdeklasser Lyra

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: PGS/Vogel niet opgewassen tegen derdeklasser Lyra 572

PGS/Vogel ging op sportpark De Zweth in De Lier in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup met 4-0 ten onder tegen Lyra. Vitesse Delft schoot het dozijn treffers vol tegen de zondagploeg van HDV. Maasdijk was net te sterk voor Full Speed.

Tekst: Ton Beije | Foto’s: Hans Wüstefeld

Lyra – PGS/Vogel

Lyra bleef vrij gemakkelijk de meerdere over het één klasse lager spelende PGS/Vogel. Jack Binnendijk was in vorm bij de Westlanders, want hij nam drie van de vier doelpunten voor zijn rekening. Het vierde Lierse doelpunt kwam van Bob Zwinkels. PGS/Vogel was niet in staat een bres te slaan in de Lyra-defensie en dus bleef het bij 4-0.

Vitesse Delft – HDV (zon)

De zondagploeg van HDV doet het prima in de vierde klasse, met kans op promotie. Het duel in het Haaglanden Voetbal toernooi uit tegen Vitesse Delft was andere koek. De Zuiderparkers moesten sportpark Tanthof-Zuid verlaten met een 12-1 nederlaag.

Na krap een kwartier spelen bracht René de Graaff Vitesse Delft uit een strafschop aan de leiding. Dezelfde speler zorgde nog in het eerste bedrijf voor een puntgave hattrick: 3-0. Ook scoorde hij op slag van rust de vierde Delftse treffer.

Na de pauze ging de formatie van trainer peter Klomp op de ingeslagen weg door. Rick (2x) en Daan Burgering tilden de stand naar 7-0, wanneer het na dik een uur spelen weer de beurt was aan René de Graaf om de 8-0 aan te tekenen. De doelpuntenmachine van de gastheren draaide op volle toeren. Roland Kranendonk maakte er op fraaie wijze 9-0 van en Jeroen Lathouwers was verantwoordelijk voor de dubbele cijfers (10-0), waarna HDV toch de spreekwoordelijke eer wist te redden. Rick Burgering en – met de mooiste treffer van de avond – Jeroen Lathouwers bepaalden uiteindelijk de eindstand op 12-1.

Full Speed – Maasdijk 2-3

Voor Full Speed zit het toernooi erop. Het team van trainer Richard Langeveld moest op sportpark Kerkpolder nipt met 2-3 de eer laten aan Maasdijk. De bezoekers namen aanvankelijk een 0-2 voorsprong, maar Full Speed kwam sterk terug tot 2-2 door inzetten van Tim van Zeller en Joey Donkers. Maasdijk bleef uiteindelijk toch met 2-3 aan de positieve kant van de score. Lars van den Berg (2x) en Tim van der Voort waren de schutters voor het team van trainer Patrick Fieret.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top