HV Toernooi: RKAVV ronde verder ten koste van HVC’10

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: RKAVV ronde verder ten koste van HVC’10 708

RKAVV ontdeed zich op eigen veld van zaterdag tweedeklasser HVC’10. Het werd 5-2 op de Kastelenring. De zondagformatie van VELO stelde hevig teleur door voor eigen publiek met 2-4 onderuit te gaan tegen Oliveo. BMT gaat door ten koste van Wilhelmus en GDA (zo) haalde uit bij SVH.

Tekst: Ton Beije & Louis de Letter | Foto’s: Hans van der Valk

RKAVV – HVC’10

HVC’10 nam al na drie minuten spelen verrassend de leiding op de Kastelenring door een inzet van Rico Sterrenberg. Lang hebben de Hoekenaren niet kunnen genieten van die voorsprong, want drie minuten later zorgde Karam Boukhari voor de gelijkmaker. De bezoekers namen echter toch weer de leiding, want in de tiende minuut zorgde Michael van den Bos voor de 1-2. Met een kwartier op de klok tekende Giorgio Achterberg voor de gelijkmaker: 2-2.

Drie minuten later bracht Peter Lomonaco RKAVV voor de eerste maal in de wedstrijd aan de leiding. Hij kopte raak op aangeven van Remco Overdevest. Na een half uur spelen wist Overdevest zelf de 4-2 aan te tekenen en met die stand brak ook de rust aan. Na de thee deed de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci het rustiger aan en mocht Serano van der Hurk de eindstand bepalen op 5-2.

VELO (zo) – Oliveo

In de eerste minuut was VELO al gewaarschuwd door een pegel op de lat van Max Huurman. Oliveo, middenmotor in de tweede klasse, rook dat er wat te halen was en ging extra gemotiveerd de strijd aan. Dat leverde voor Oliveo in het eerste kwartier al twee doelpunten op via Joey Klein (0-1) en Frank van der Zwan (0-2). Behoudens een doelpoging van Michiel Draaisma liep VELO achter de feiten aan en zag Oliveo zelfs uitlopen naar 0-3 via Niels Bentvelzen.

Streep

Na de thee kwam VELO nog terug via een streep van Jerry van Laar (1-3) en een schot van afstand van Michiel Draaisma (2-3), maar met nog twintig minuten te gaan besliste Didier Jansen de wedstrijd (2-4) en bezorgde zijn team een verdiende doortocht naar de tweede ronde. Balen voor de zondagploeg van trainer Albert van der Dussen, die natuurlijk als organisator graag kans had gehouden op een plaats in de finale.

BMT – Wilhelmus

Bij het treffen tussen BMT en Wilhelmus zagen beide teams voor de pauze kans om eenmaal het vijandelijke net te treffen. Voor het bezoekende Wilhelmus was Jacky Adam succesvol en voor BMT scoorde Deniz Alkac.

Na de pauze trok de equipe van trainer John de Wit de winst alsnog naar zich toe door doelpunten van Abdhula Archebar en Anes Omri: 3-1. Voor Wilhelmus zit het toernooi erop, BMT maakt zich op voor een duel in de derde ronde.

GDA (zon) – Celeritas

Zondag tweedeklasser GDA mocht zich op Madestein uitleven in het duel tegen een laagvlieger uit de zaterdag vierde klasse: Celeritas. Bij rust had het team van trainer Abdullah Sari al een 3-0 voorsprong genomen. Na de pauze kwamen daar nog eens een half dozijn doelpunten bij en bleef de teller steken op 9-0.

Voor de Loosduinse ploeg scoorden Claudio Sietsma (3x), Hafid Laari (2x) en Nabil Benali,
Rayvano van Alphen, Sammy Koopman en Bradley Schoemaker schoten eenmaal raak. Maar nog belangrijker vond trainer Abdullah Sari het dat drie spelers uit het eigen Onder 19-team hun debuut konden maken in de hoofdmacht: Wessel van Galen, Bradley Schoemaker en Sammy Koopman. Schoemaker en Koopman hebben bovendien eenmaal het Celeritas-net weten te vinden.

© Haaglanden Voetbal

 

Zoeken

Back to Top