HV Toernooi: Scheveningen door naar halve finale na spannend slot tegen DSO

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: Scheveningen door naar halve finale na spannend slot tegen DSO 1075

Het lukte het Zoetermeerse DSO niet om in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup voor een stunt te zorgen en Scheveningen uit te schakelen. De rood-groenen keken in de tweede helft zelfs tegen een 0-3 achterstand aan. Maar de ploeg van Faizel Soekhai was niet van plan zich zonder strijd naar de slachtbank te laten leiden en maakte er nog een spannend slot van. Invaller Mitchell Abdoel had hierin een grote bijdrage met zijn twee doelpunten.

In de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi speelden DSO en de winnaar van vorig jaar, Scheveningen, voor een plek in de halve eindstrijd. Voor twee spelers van Scheveningen was het een weerzien met hun oude club. Doelman Sven Wolfsheimer en Kevin Nieto Gomez speelden beiden voor de Zoetermeerse club. In de competitie doet Scheveningen nog mee voor het kampioenschap. Door het winnen van de tweede periode zijn John Blok en zijn mannen al verzekerd van de nacompetitie in de derde divisie.

DSO heeft, zoals bekend, een moeilijk seizoen achter de rug en staat nu op een veilige achtste plaats in de tweede klasse. De thuisploeg bereikte de kwartfinale door Westlandia zaterdag met 2-1 te verslaan en Scheveningen schakelde sv Nootdorp met 4-1 uit. Op een zonnig, maar later fris sportpark Bentwoud begonnen beide ploegen voorzichtig aan de wedstrijd. De gastheren wilden niet al te gretig van start gaan en daarmee kansen weggeven voor de geroutineerde ploeg van John Blok. Het was dus een voorzichtig begin voor beide teams en de eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam pas na twintig minuten spelen. DSO probeerde met name met haar snelle en beweeglijke buitenspelers de verdediging van Scheveningen te verrassen.

Chris Hagi maakte op de linkerflank een actie waarna hij de bal hard en laag voor het doel bracht van Scheveningen. De inkomende Thierry Manuel trof geen doel. Het middenveld en achterhoede van de rood-groenen stuurden veelvuldig de snelle Manuel en Jeremy Burke de diepte in. Drie minuten later zorgden Manuel en Burke opnieuw voor een gevaarlijke situatie voor het doel van Jesper Leerdam. Scheveningen raakte echter geen moment in paniek en rustig opbouwend wachtten de wit-groenen op de kansen die zouden komen.

Een kwartier voor tijd was er zo’n kans voor Scheveningen. De vrije trap buiten het zestienmetergebied werd door Björn Wagenaar echter in de Zoetermeerse muur geschoten. Ook de vrije trap drie minuten later werd niet benut door de gasten. In de laatste fase van de eerste helft verloor de thuisploeg wat scherpte. De Scheveningers kwamen in deze slotfase van de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Marvin Nieuwlaat, die profiteerde van een foutje in de DSO-defensie.

Na de doelwisseling eenzelfde spelbeeld. Scheveningen dat de tijd nam om de bal rustig rond te spelen en de kansen af te wachten en de thuisploeg jagend op een gelijkmaker. Na een kleine tien minuten spelen kregen de mannen van John Blok twee enorme kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Mehmet Aldogan raakte in twee opvolgende acties het aluminium. Halverwege de tweede helft werd een bal door DSO-verdediger Vincent Visser verkeerd ingeschat en geraakt. Mehmet Aldogan kwam tussen Visser en doelman Dave Hes en stiftte de bal behendig over de sluitpost Hes: 0-2. De strijd leek hierdoor wel gestreden op sportpark Bentwoud, maar Faizel Soekhai wilde zich hier niet bij neerleggen en bracht de lange spits Mitchell Abdoel binnen de lijnen om voor meer gevaar te zorgen in het Scheveningse doelgebied.

En dat bleek later een goede zet te zijn. Een kwartier voor tijd had Björn Wagenaar de wedstrijd in het slot kunnen gooien nadat hij het zestienmetergebied binnen kwam lopen en kon uithalen, maar faalde in de afronding. Een minuut later was Marvin Nieuwlaat wel succesvol en zorgde voor de 0-3. DSO had niets meer te verliezen en gooide alles in de strijd om de eer te redden. Het werd een spannend slot van de wedstrijd waarin Mitchell Abdoel binnen vijf minuten twee treffers voor zijn rekening nam: 2-3. Ondanks het aandringen waarbij zelfs keeper Dave Hes zich in het vijandelijke doelgebied liet zien, had de thuisploeg onvoldoende tijd om nog langszij te komen. Het publiek heeft op deze avond een zeer aantrekkelijke kwartfinale gezien.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top