HV Toernooi: Twee vrije trappen en een strafschop brengen Westlandia winst op HBS

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: Twee vrije trappen en een strafschop brengen Westlandia winst op HBS 746

Zowel HBS als Westlandia verschenen in de achtste finales van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup met louter spelers die ook frequent hun opwachting maken in de hoofdmacht van hun ploeg. De intenties van de beide trainers, Marcel Koning en Edwin Grünholz, waren duidelijk. Gaan voor de winst en een plek in de kwartfinale.

   

Her eerste gevaarlijke wapenfeit kwam na een kwartier spelen. Jeroen Spruijt, de Westlandia-aanvaller die volgend seizoen actief is bij Rijnsburgse Boys, ging goed door op rechts. Legde op maat de bal langs de grond voor op Jedsel Markes, die de bal voor het inlopen had, maar naast het doel mikte van Paul van der Helm. Twee minuten later was het wel raak Een overtreding op Jedsel Markes op de rand van het strafschopgebied leverde de Naaldwijkers een vrije trap op. Adnan Bajic krulde de bal fraai over de muur en langs doelman Van der Helm: 0-1.

Halverwege het eerste bedrijf kreeg Westlandia een goede kans de marge te verdubbelen. Markes zette vanaf links voor en bij de tweede paal controleerde Bajic de bal, maar zijn volley werd met de voet tot hoekschop verwerkt door doelman Van der Helm. Even leek het hectisch te worden, toen Anwar Beeldstroo een te harde overtreding beging op Gino Mulder. Arbiter Te Heppene toonde Beeldstrook de gele kaart.

Na dik een half uur spelen deed HBS van zich spreken. Een fraaie omhaal van Joost Jonkman werd van de lijn gehaald door Mitchel Jacobs, nadat doelman van der Helm al geklopt was. Mulder haalde even later te fors Jeroen Spruijt neer, maar ook dat ‘brandje’ werd snel geblust. Vijf minuten voor tijd bracht HBS de spanning terug in de wedstrijd. Westlandia-doelman Jari Duijvesteijn (die bekerduels en wedstrijden in het HV-toernooi op doel staat in plaats van Edgar Leerdam) kwam te ver zijn doel uit, de bal bleef liggen en Joost Jonkman liet het speeltuig vervolgens met een boog in het lege Naaldwijkse doel verdwijnen: 1-1.

Vlak na de doelwisseling moest HBS-goalie Paul van der Helm gestrekt naar de bovenhoek om een een vlammend schot van Patrick Batist buiten de palen te werken. Vier minuten later gevaar aan de andere kant. Jeroen Spruijt ging goed door op snelheid richting Van der Helm, legde breed op de meegekomen Jedsel Markes, maar de bal ging iets voorbij de tweede paal, waardoor Markes de bal niet meer in het Haagse doel kon laten verdwijnen.

Beide trainers brachten in het verloop van de tweede helft enkele wissels in het veld. Het spel en de spanning werden er niet minder om. Het bleef op de heerlijke voetbalavond een aantrekkelijk duel om naar te kijken, met twee teams die vol voor de winst gingen. Halverwege het tweede bedrijf mocht Westlandia een strafschop nemen. Jeroen Spruijt maakte geen fout en stuurden Van der Helm de verkeerde hoek in: 1-2. HBS wilde zich nog niet gewonnen geven, al was de volgende mogelijkheid weer voor Westlandia. Na goed voorbereidend werk van Spruijt, nu over links, kwam invaller Chido Ugwunna niet verder dan een afzwaaier, die ver naast het Haagse doel verdween.

Met nog zes minuten op de klok wist Westlandia het duel in het slot te gooien. Na een overtreding van Bram Ros op Jeroen Spruijt (volgend seizoen beiden actief bij Rijnsburgse Boys) op de hoek van het strafschopgebied, mocht Westlandia een directe vrije trap nemen. Van der Helm zette voor de korte hoek slechts één verdediger ‘in de muur’. Patrick Batist liet vervolgens met een streep de HBS-doelman in die korte hoek kansloos: 1-3. Een effectief Westlandia (tweemaal een directe vrije trap en een strafschop) stapte vervolgens – terecht – als winnaar van het veld en speelt nu in de kwartfinale thuis tegen Te Werve. Voor de competitie ontmoeten beide teams elkaar dit seizoen nog een keer op sportpark Craeyenhout.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top