HV Toernooi Vrouwen: RKDEO halve finalist na zege op Lyra via strafschoppen

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi Vrouwen: RKDEO halve finalist na zege op Lyra via strafschoppen 450

Beide teams, Lyra en RKDEO, misten om uiteenlopende redenen enkele speelsters in de kwartfinale van de strijd om de Asta Casino Cup. Dat gaf anderen de kans hun visitekaartje af te geven. Het werd een spannende partij die in 1-1 eindigde. Vanaf de stip toonde RKDEO zich vervolgens de betere en mag dus in de halve finale aantreden tegen Jong ADO Den Haag.

In de aanvangsfase kwam Lyra er niet echt aan te pas, wat niet zo vreemd was tegen het één klasse hoger spelende RKDEO. Gladys Simonis was al tweemaal gevaarlijk voor het doel van Lyra. De thuisploeg probeerde het nog – zonder succes overigens – met een afstandsschot. Kort daarop werd het 0-1. Carine Greeve bereikte met een fraaie steekbal Milou van Loenen, die doelvrouwe Manouk Duijndam simpel wist te passeren: 0-1.

De vrouwen van Lyra probeerden van alles om terug te komen in de wedstrijd, kansen waren niet besteed aan Lynn van Daalen, Shauni den Ridder en Kelly Verbeek. Ook aan Nootdorpse kant werden de nodige mogelijkheden om zeep geholpen door onder meer Nicole de Bruijn en Lissie van Diepen. Drie minuten voor rust mocht Lyra een vrije trap aan de rechterkant nemen. De bal verdween via Kelly Verbeek, normaal spelend in het tweede team, in het Nootdorpse doel, maar zij had daarbij een overtreding gemaakt op RKDEO-keepster Danique Passenier. Scheidsrechter Hans van der Mark (tevens ook jeugdvoorzitter van de club) keurde dan ook terecht het doelpunt af.

In de tweede helft was ook Lyra de betere ploeg, hoewel RKDEO enkele malen gevaarlijk voor het doel van Manouk Duijndam verscheen. Al na twee minuten spelen kreeg Sanne de Jong een prima kans op de gelijkmaker, maar keepster Danique Passenier bleef de situatie meester. Enkele minuten later stuurde De Jong haar ploeggenoot Stella van Driel schitterend weg, maar Danique Passenier kwam goed en ver haar doel uit om het gevaar te bezweren. Beide ploegen creëerden veel kansen, maar onder meer Sanne de Jong van Lyra liet deze ongebruikt. Negen minuten voor het eindsignaal kwam toch de verlossende treffer voor de Westlanders. Nadat een doorbraak van Sanne de Jong werd geblokt, mocht Lyra een hoekschop nemen vanaf de linkerkant. Bij de tweede paal knikte Shauni de Ridder raak: 1–1.

Door het gelijke spel moesten er strafschoppen worden genomen. Voor Lyra schoot Shauni den Ridder de eerste raak. Daarna misten Michelle Oosterlaken (RKDEO) en namens Lyra Lieke Ham. Bij de beslissende vijfde strafschop schoot Zoey van der Akker van Lyra ruim over het doel en RKDEO aanvoerster Leonie Schilperoort wist het net wel te vinden en schoot daarmee haar ploeg naar de halve finale, waarin op woensdag 10 mei (op eigen veld) Jong ADO Den Haag de tegenstander is.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top