HV Toernooi: Te Werve pakt in blessuretijd winst op Quick

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: Te Werve pakt in blessuretijd winst op Quick 1539

Te Werve was in een duel uit de 3e ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup gastheer van Quick. De Haantjes verschenen niet met het eerste elftal. Hoezeer de combinatie van het tweede team en Onder 19-spelers ook hun best deden, Quick kreeg in de blessuretijd de kous op de kop: 3-2.

Foto’s: Rob Römer

Quick stuurde voor het duel tegen Te Werve een combinatie van het tweede elftal (overigens ook spelend op het hoogste niveau, reserve Hoofdklasse) en spelers van Onder 19 het veld in. Het Quick-team onder leiding van trainer/coach Hans Verheij (die diep in de tweede helft nog door arbiter Remco Schul achter de omheining werd gezet) deed echter enorm haar best en nam zelfs nog een 0-2 voorsprong.

Al in de derde minuut was het raak. Een inzet werd door Geraldo Reijntjes van richting veranderd en Te Werve-doelman Kris Stilting was kansloos: 0-1. Na dik een half uur spelen wist Quick de marge te verdubbelen door een treffer van Rachid Bouyaouzan: 0-2. Vijf minuten voor rust kwam Te Werve terug in de wedstrijd. Uit een vrije trap van Kaz van Oostrom Soede belandde de bal bij Sahin Kalkanoglu die de 1-2 binnen kon lopen. Bij deze stand kwam ook het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Remco Schul.

Na de doelwisseling stond de gelijkmaker al snel op het scorebord. Te Werve kwam goed uit de startblokken en op aangeven van Sahin Kalkanoglu wist de snelle Issy Blackshaw Quick-doelman Patrick Zunderdorp voor de tweede maal het nakijken te geven in deze wedstrijd: 2-2. In het verdere verloop van de tweede helft bleef het voor de toeschouwers een leuk duel om naar te kijken. Omdat beide teams de aanval niet schuwden, ontstonden er voor beide doelen de nodige kansen. Daardoor bleef het ook spannend, want zowel Te Werve als Quick kregen de mogelijkheid de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de slotfase moest Quick nog met tien man verder, omdat arbiter Schul terecht de rode kaart moest trekken bij een te harde charge van Quick-speler Bart Ruwaard. Heel het team van Quick, inclusief begeleiding langs de kant, claimde nog een strafschop, maar arbiter Schul zag er geen overtreding in en liet doorspelen.

Juist toen iedereen rekening hield met het verkrijgen van een beslissing door het nemen van strafschoppen, viel pal daarop – in de blessuretijd – aan de andere kant wel de treffer. Sahin Kalkanoglu kwam oog in oog te staan met Quick-doelman Patrick Zunderdorp en faalde niet: 3-2. Niet lang daarna floot Schul voor het einde en waren de druiven zuur voor de jonge, hard werkende ploeg van Quick. Een eerste elftal van Quick zou waarschijnlijk wel de achtste finales hebben gehaald, nu komt Te Werve daar volgende week dinsdag in uit, in een uitwedstrijd tegen Oliveo. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich bij de laatste acht, de kwartfinales.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top