HV Toernooi: Zaterdag derdeklasser VELO maakt het BMT knap lastig

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: Zaterdag derdeklasser VELO maakt het BMT knap lastig 933

Voor het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup moest de zaterdagploeg van VELO, koploper in 3B, op bezoek bij zondag eersteklasser BMT. Trainer Edwin Vurens liet enkele vaste spelers buiten de basis, terwijl gastheer BMT net als in de voorgaande rondes ‘gewoon wilde winnen’.

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren er mogelijkheden voor het openingsdoelpunt voor beide partijen. Binnen vijf minuten misten Ferhat Sonmez (VELO) en Anes Oumri (BMT) grote kansen. In de achttiende minuut leek VELO-doelman Dion van Wijk de bal te verliezen aan Anes Oumri, maar de Wateringse goalie wist zelf zijn fout fantastisch te herstellen.

In de 25e minuut werd vanuit een hoekschop van BMT vanaf de zestienmeterlijn op het VELO-doel geschoten, maar de bal belandde tegen de arm van Thom van Hagen (VELO). Scheidsrechter Andrew Westenbroek liet het spel doorgaan en paste de voordeelregel toe. Na een schot van Anes Oumri kwam de bal bij Abdullah Achahbar terecht, die het lege doel wist te vinden en de 1-0 aantekende. Na mislukte pogingen van Yacine Tazi (VELO) en Anes Oumri (BMT) schoot Kamal Amhaye vanaf de linkerkant via een VELO-verdediger nog voor rust de bal over doelman Dion van Wijk heen in de kruising: 2–0.

Invaller

Twee minuten voor het rustsignaal viel bij VELO Sven Verbeek geblesseerd uit. Trainer Edwin Vurens bracht Jessy van Egmond in. Diezelfde invaller Van Egmond kreeg binnen tien seconden via een prima crosspass balbezit en schoot vanaf de linkerkant hard in. BMT-doelman Salim Balkaya zat er nog met zijn handen tegen aan, maar kon niet verhinderen, dat VELO terug kon komen in de wedstrijd: 2-1.

Ook de tweede helft werd er door beide teams hard gewerkt met als doel het bereiken van de volgende ronde. Kansen kwamen er ook over en weer, maar de beide doelverdedigers, Dion van Wijk (VELO) en Salim Balkaya (BMT), waren op dreef. In de eerste minuut van de extra tijd zette Anes Oumri van dichtbij de 3-1 op het bord, maar de uitstekende leidsman uit Den Haag keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Drie minuten later was het wel raak. Abdullah Achahbar scoorde zijn tweede treffer en de derde voor BMT uit een counter: 3–1.

Na afloop reageerde BMT-trainer John de Wit richting collega Edwin Vurens: ,,Wij hebben het tegen dit zaterdagteam van VELO moeilijker gehad, dan tegen de zondagtak, waarvan we in de competitie met 3-2 hebben gewonnen.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top