HVV naar ‘finale’ na overwinning op ODB

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HVV naar ‘finale’ na overwinning op ODB 1336

Na enig oponthoud in de nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse, speelde ODB aan de Albardastraat tegen de Koninklijke HVV. Laakkwartier en Stompwijk’92 toonden eerder haar meerdere over respectievelijk ODB en HVV en die laatste clubs mochten nu als verliezers in een herkansingswedstrijd uit gaan maken wie in de ‘finale’ tegen RVV Blijdorp mag gaan uitkomen voor een plaats komend seizoen in de tweede klasse.

Op het sportpark van de thuisploeg werd de spanning bij de clubsupporters en spelers tot op het uiterste opgevoerd. Winnen of verliezen lagen heel dicht bij elkaar, het uitkomen in de tweede of derde klasse kan een groot verschil maken.

In het eerste halfuur domineerden ‘De Kroonleeuwen’ en creëerden een aantal mogelijkheden om de score open te breken. Al in de zesde minuut kreeg Zef Davidson hiervoor een unieke kans. In het zelfde klokrondje was het aan de andere kant Desley Koegler die zijn ploeg op voorsprong had kunnen zetten. Na een klein kwartier was het wel raak. Uit een hoekschop van Tommie Steens van HVV zette Pieter Bas Noordhoek Hegt de 0-1 op het scorebord. Na een mislukte poging van Joppe van der Bruggen van HVV, verscheen de thuisploeg steeds meer op de speelhelft van HVV.

Halverwege het eerste bedrijf herstelde keeper Tim Nagtegaal zich goed na eerder aarzelend ingrijpen. De stand-inn voor Daniël Voskamp (op krukken langs het veld aanwezig) bleek een waardige vervanger te zijn voor de geblesseerde eerste goalie. Na ruim een halfuur op de klok voelde de twintigjarige Nicky Linnenbank doelman Nachtegaal met zijn inzet aan de tand. Het was toch zaak voor de verdediging van de blauwhemden om attent te blijven. Tommy Steens plaatste uit een assist van Jaap Donker de bal in de winkelhaak van het ODB-doel, waar Herman van Maren het speeltuig met een fantastische redding over de lat tikte. Nicky Linnenbank en Björn van Nierop deden namens de ploeg van trainer Henk Baggerman tevergeefs nog een aantal pogingen om voor de rust de stand gelijk te trekken, maar waren daarin niet succesvol.

Na de doelwisseling waren de gastheren op het veld heer en meester. Benauwde ogenblikken volgden voor de ‘De Kroonleeuwen’, die in de verdedigingsmuur enige haarscheurtjes gingen vertonen. Tot opluchting van ‘De Groote Haagsche’ werd met nog twee minuten te spelen door scheidsrechter Rampersad naar de elfmeterstip gewezen. Na een mislukte poging van Tommie Steens om de wedstrijd te beslissen rolde de bal via het lichaam van Remon Moes tegen de hand van de verdediger. De omstreden strafschop werd door Tommie Steens verzilverd: 0-2.

Met deze eindstand blijft ODB derdeklasser en HVV mag zondag op de Diepput de finale gaan spelen tegen RVV Blijdorp voor het behoud van een plaats in de tweede klasse. Blijdorp – nu ook nog tweedeklasser – zegevierde, nadat eerder tegen WCR werd verloren, knap over het Brabantse Virtus met 4-2, terwijl de ploeg uit Zevenbergen in de reguliere competitie in de laatste tien wedstrijden de volle winst had weten te boeken. HVV is dus gewaarschuwd. Bij winst van de thuisploeg laat de naar DSO (assistent trainer) vertrekkende Edmund Vriesde een tweedeklasser achter en is het voor de nieuwe trainer André Wetzel (ook donderdagavond geïnteresseerd toeschouwer langs de lijn) prettig om op dat niveau te kunnen starten. Het duel zondag begint aan de Van Hogenhoucklaan om 14.00 uur.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top