Jaarlijkse Menzis G-voetbaldag bij ADO Den Haag weer groot succes

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Jaarlijkse Menzis G-voetbaldag bij ADO Den Haag weer groot succes 220

Woensdagmiddag vond in het Cars Jeans Stadion alweer de vierde editie van het Menzis ADO Den Haag G-toernooi plaats. Ruim honderd kinderen verdeeld over tien teams met een lichamelijke of geestelijke beperking konden tijdens dit toernooi hun voetbalkunsten vertonen aan familie, vrienden, begeleiders en ook aan de selectie en staf van ADO Den Haag! De spelers (mannen en vrouwen) van de hoofdselectie voetbalden ook mee met de teams. En de trainers waren aandachtig aan het scouten naar nieuwe talent. Het ging om de sportieve prestaties, maar bovenal om de ‘fairplay’.

Voordat het toernooi begon, werd Maatschappelijk Speler van het Jaar Tom Beugelsdijk naar voren gehaald. Omdat hij die prijs had gewonnen, mocht hij € 50.000 schenken aan maatschappelijke organisaties. Zo reikte hij een cheque van € 25.000 uit aan de Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij. Daarnaast stelde Beugelsdijk ook mooie geldbedragen ter beschikking aan onder meer het nieuwe G-voetbalteam van ADO Den Haag. Het bedrag van € 50.000 was beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij.

Nadat Lex Schoenmaker het toernooi officieel had geopend, gingen de wedstrijden van start. Het was ideaal voetbalweer; niet te warm, niet te koud en het bleef droog! Het ging er fanatiek aan toe bij alle deelnemers én de spelers van ADO Den Haag. Iedereen genoot met volle teugen. Al met al een zeer geslaagde dag!

Uiteraard vond er na afloop nog een prijsuitreiking plaats met hoofdtrainer Fons Groenendijk. De prijzen voor de plaatsen 1 t/m 3 werden verdeeld over respectievelijk VV WIK, VV UDO, en de Inspecteur De Vriesschool. De Menzis Fairplay Cup werd gewonnen door RCL Leiden.

Tijdens dit event is er ook gescout voor de ADO Den HaaG-Storks, het G-team van ADO Den Haag dat op 2 december gaat spelen tegen FC Groningen.

Hieronder een fotoreportage van Haaglanden Voetbal, verzorgd door Alex Pronk.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top