Jimmy Tigges te gast bij ‘Debby en haar mannen’ op Omroep West

Nieuws Geen reacties op Jimmy Tigges te gast bij ‘Debby en haar mannen’ op Omroep West 209

‘Voetbalplaatjes, maar niet van Panini’ is één van de boeken die vorige week zijn gepresenteerd door de Nederlandse Sportboeken Club. Het is een boekje van Jimmy Tigges. Hij was vrijdagochtend te gast, met Chris Willemsen van de NSC bij het radioprogramma op Omroep West ‘Debby en haar mannen’.

Chris Willemsen is de initiator achter de Nederlandse Sportboeken Club, waar ook uitgeverij Free Musketiers én Haaglanden Voetbal aan gelieerd zijn. Fred Zuiderwijk ging uitgebreid in gesprek met Tigges en Willemsen. Jimmy Tigges liet met zijn pick-up ook nog wat oude fragmentjes van plaatjes horen.

Sportmuziek

Hagenaar Jimmy Tigges heeft al in veel bladen gepubliceerd over zijn grote hobby sportmuziek. Over de inhoud van zijn nieuwe boekwerkje ‘VOETBALPLAATJES maar niet van Panini’:
Wie was vóór Abe Lenstra de eerste zingende voetballer in Nederland? Wat hebben die Toten Hosen tegen ‘scheissverein’ Bayern München? Welke voetballers slaagden erin nóg beroerder te zingen dan Johan Cruijff? Welke Britse groep maakte zich op vinyl sterk voor het uitreiken van de wereldbeker door de Italiaanse pornoster Cicciolina? Waarom kreeg Lenny Kuhr een zoen van Rinus Michels? Hoe kwam ‘Rudy Koelit’ op de voorpagina van Muziekkrant Oor terecht? Wie joeg de FC Den Haag-spelers de studio in voor het opnemen van de single ‘Jagen jagen’? Welke voor het leven geschorste Haagse scheidsrechter annex mede-eigenaar van Swansea City nam ooit een plaatje op tegen voetbalgeweld?

In dit van veel originele hoesjes voorziene voetbalgrammofoonplaatjesboek geeft muziek- en voetbalfanaat Jimmy Tigges antwoord op deze en meer prangende vragen en vertelt hij boeiende, luchtige maar vooral zeer wetenswaardige achtergrondverhalen over Hup Holland Hup, De Voetbalmatch, Koning Voetbal, We Gaan Naar Rome, Maradona’s warming-up op de tonen van Live Is Life, de Sparta Marsch, Stille Willem, You’ll Never Walk Alone en nog veel meer.

Het boek is HIER te bestellen, een leuk cadeau voor de Sint of de komende feestdagen!

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top