Johan Voskamp, coach Westlands Elftal: ,,Laten zien waardig tegenstand te kunnen bieden”

Interviews, Nieuws Geen reacties op Johan Voskamp, coach Westlands Elftal: ,,Laten zien waardig tegenstand te kunnen bieden” 728

Na enkele trainingen op het terrein van Westlandia, was het nu zover dat het Westlands Elftal op het complex van VELO aan de Noordweg in Wateringen mocht aantreden tegen de nieuwe eredivisionist Sparta Rotterdam. Winst zat er niet in voor de profs, de Westlandse amateurs wisten het op een 2-2 gelijkspel te houden. Haaglanden Voetbal sprak na afloop met de coach van de Westlanders, Johan Voskamp.

Tekst: Rob Blankenstein
Foto’s: Aad van der Knaap

Een 2-2 gelijkspel tegen een ploeg uit de Eredivisie, dat is een knap resultaat!

,,Ja, dat vind ik ook en het is ook een verrassend resultaat.”

Al in de eerste minuut kom je op een 1-0 voorsprong door een knappe kopbal van Jasper van Dijk Dat moet ook jou verrast hebben.

,,Ja uiteraard. Ik zat nauwelijks of de 1-0 zat er al in en dan de manier waarop uit een corner en knap binnengekopt.”

Welke speelwijze hadden jullie afgesproken?

,,Om het in ieder geval heel compact te houden en daar had Sparta ook, zoals je hebt kunnen zien, veel problemen mee. Zonder verder iemand te kort te doen moet ik Marko van der Knaap (Westlandia zo – red.) en Michiel van den Berg (Naaldwijk – red.) een groot compliment maken, want in mijn ogen waren dat de uitblinkers aan onze kant.”

Hoeveel keer zijn jullie voor deze wedstrijd bij elkaar gekomen?

,,We hebben vijfmaal getraind en dan zo’n prestatie neerzetten, dat vind ik heel erg knap.”

Vorig jaar omstreeks deze tijd is het Westlands XI tweemaal in actie geweest. Tegen Excelsior Rotterdam en VVV Venlo. Wat is jouw vandaag opgevallen ten opzichte van een jaar geleden?

,,Je kunt duidelijk zien dat we nog meer gegroeid zijn, zowel in voetballend opzicht als in de speeldiscipline. Nu komen we twee keer op voorsprong en pakken uiteindelijk een punt, terwijl het vorig jaar twee duidelijke nederlagen waren (3-0 respectievelijk 6-2 – red.).”

Leefde deze wedstrijd bij deze groep?

,,Jazeker en dan vooral voor bijvoorbeeld een Angelo Zwirs van vierdeklasser Quintus. Voor hem is het natuurlijk wel speciaal om überhaupt tegen een BVO te spelen. De rest heeft dat al eerder meegemaakt en we hebben wat spelers in de groep die zelf betaald voetbal hebben gespeeld.”

Je had op het laatste moment nog met een paar afzeggingen te maken, was dat gemakkelijk op te vangen?

,,Ik had vanzelfsprekend ook nog een schaduwlijstje achter de hand, vandaar dat Dennis Blom (VELO zo – red.) en Ramon Ripson (Westlandia zo – red.) er nog bijgekomen zijn.”

Ik miste in deze selectie wel Tom van Veen van Honselersdijk!

,,Klopt, maar die kon niet vanwege vakantie, dus dat is de simpele reden.”

Was dit de enige wedstrijd van het Westlands XI in deze zomermaanden?

,,Ja dat wel. We kregen nog wel een verzoek van VVV Venlo voor volgende week, want die bereiden zich weer voor in onze regio, maar dat was niet meer te regelen.”

Is het de bedoeling dat er volgend seizoen weer tegen een BVO geoefend gaat worden?

,,Dat hangt uiteraard ook af van het bestuur van FEVO West in combinatie met de sponsoren, maar we spelen graag weer tegen een BVO, want dat je moet de groep ook een podium aanbieden en dat zijn dergelijke tegenstanders.”

Waar denk je dan aan?

,,Aan ADO Den Haag als eerste, maar wellicht is ook een Feyenoord vast te leggen, wie weet?”

Hoe kijk jij terug op deze wedstrijd?

,,Met een goed gevoel, een wedstrijd waarin we hebben laten zien dat we in staat zijn met zo’n selectie waardig tegenstand te kunnen bieden aan een BVO.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top