Jong ADO Den Haag moet buigen voor Jong Cambuur

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Jong ADO Den Haag moet buigen voor Jong Cambuur 319

Jong ADO Den Haag is maandagavond in het Kyocera Stadion tegen een 0-3 nederlaag aangelopen tegen Jong Cambuur. Bij rust stond en stand van 0-1 op het scorebord en na de thee moest de Haagse ploeg met tien man verder omdat Trevor David een rode kreeg kreeg voorgehouden.

Al na zeven minuten spelen kreeg Cambuur een goede kans, maar de kopbal van Delvechio Blackson sprong via de onderkant van de lat bal terug in het veld. Na een kwartier hadden de bezoekers meer succes en kwamen op voorsprong. Na een steekpass gaf Rutger Etten de uitkomende ADO-doelman Rody de Boer met een leep wippertje met de punt van zijn schoen het nakijken. De bal stuiterde in het gele doel: 0-1. Bij een Haagse aanval na een half uur spelen kwam Jerdy Schouten net te laat bij de tweede paal om succesvol te worden. Een inzet van Sheraldo Becker werd door Cambuur-goalie Pieter Bos tot hoekschop getikt. Met nog vier minuten op de klok in de eerste helft haalde Trevor David een doorgebroken speler vast en kreeg direct rood van arbiter Erwin Blank. Tot grote ontsteltenis van de ADO-bank moest de ploeg met tien man verder.

Vlak na rust ging het weer mis voor de gastheren. Ex-ADO-speler Xander Houtkoop werd al na twee minuten spelen de diepte ingestuurd en gaf doelman De Boer het nakijken: 0-2. Zeven minuten later was het weer raak voor de bezoekers. Xander Houtkoop kreeg de bal randje buitenspel aangespeeld en kon vrij op doelman De Boer afgaan en zijn tweede treffer binnenschieten: 0-3. Een kleine tien minuten later leek ADO Den Haag iets terug te gaan doen, maar op aangeven van Randy Wolters zag Chovanie Amaktaryo zijn inzet net voorlangs gaan.

Vier minuten voor tijd zag Randy Wolters – net voorbij de middenlijn – doelman Bos ver voor zijn doel staan en probeerde hem van afstand te verrassen, maar de bal ging een metertje naast. Bij het laatste fluitsignaal stond nog steeds de stand van 0-3 op het scorebord.

Bij Jong ADO Den Haag waren onder meer van de partij Trevor David, Achraf el Mahdioui, Sheraldo Becker, Nassar el Khayati, Jerdy Schouten, Tom Trybull en Randy Wolters.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top