Jong ADO Den Haag moet in Friesland ruim buigen voor Jong Heerenveen

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Jong ADO Den Haag moet in Friesland ruim buigen voor Jong Heerenveen 595

Jong ADO Den Haag, met Ricardo Kishna (foto) in de gelederen, leed in Friesland een 4-1 nederlaag bij Jong Heerenveen. De formatie van trainer Virgilio Teixeira keek bij rust al tegen een fikse 4-0 achterstand aan.

De wedstrijd begon ook niet best voor de bezoekers. Binnen een kwartier nam sc Heerenveen al een 3-0 voorsprong. De thuisploeg scoorde in een tijdsbestek van zes minuten driemaal. Na tien minuten opende Jizz Hornkamp de score. Vier minuten later kon de Friese aanhang weer juichen. Op aangeven van Nemanja Mihajlovic liet Rojas bij de tweede paal doelman Kloos wederom kansloos: 2-0. Weer twee minuten daarna tekende Mihajlovic voor de 3-0. En eigenlijk was de wedstrijd op dat moment al gespeeld.

Boog

Daarmee was het leed voor de Haagse ploeg nog niet geleden, want halverwege het eerste bedrijf liet weer Jizz Hornkamp de bal met een boog achter goalie Delano Kloos in het doel verdwijnen en bracht daarmee de 4-0 op het scorebord.

ADO Den Haag vreesde na rust op en nog grotere achterstand te worden gezet, maar toonde ruggengraat. Dat resulteerde al na vier minuten in een tegentreffer, gescoord door Robin Polley: 4-1. De Hagenaars zagen daarna geen kans meer om dichterbij te komen, zodat na het laatste fluitsignaal van arbiter Wijma de 4-1 stand ook nog op het scorebord stond.

Oefenduel

Jong ADO Den Haag was het seizoen goed begonnen met een 3-0 thuiszege op Jong NEC en heeft nu dus drie punten uit twee duels. Over veertien dagen is Jong NAC te gast in het Cars Jeans Stadion (aanvang 18.30 uur). Komende vrijdag, 19.30 uur speelt het team van Teixeira in eigen stadion een oefenduel tegen Fosa Juniors, het team uit Madagaskar, dat getraind wordt door Bob Kootwijk.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top