Jong ADO Den Haag te sterk voor leeftijdgenoten van Excelsior

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Jong ADO Den Haag te sterk voor leeftijdgenoten van Excelsior 570

Wat de hoofdmacht van ADO Den haag niet lukt, daar slaagde Jong ADO Den Haag een dag later wel in. In het Cars Jeans Stadion Excelsior verslaan. De ploeg van trainer Virgilio Teixeira won met duidelijke cijfers: 4-0.

Nadat na zes minuten speler Jeffrey Fortes van Excelsior in goede positie de bal net over het Haagse doel had geschoten, was het twee minuten later wel raak aan de andere kant. ADO Den Haag had via een snelle counter via Thijmen Goppel succes. Hij vond met zijn voorzet Sam van Huffel die de 1-0 aantekende.

Fluitsignaal

Na dik een kwartier spelen bleef de Haagse defensie staan, wachtend op een fluitsignaal voor buitenspel, maar omdat de vlag van zijn assistent niet omhoog ging, ging ook de fluit van arbiter Luca Cantineau niet af. Marouane Afaker van Excelsior mocht opstomen richting ADO-doel, maar kwam in botsing met doelman Indy Groothuizen en ook nu bracht de leidsman de fluit niet naar de mond en liet doorspelen.

Na bijna een kwartier spelen kreeg ADO Den Haag een prima mogelijkheid de score te verdubbelen. Thijmen Goppel vond doelman Theo Zwarthoed op zijn weg, terwijl afleggen op de meegelopen Sam van Huffel een betere optie was geweest. Even later kopte Maarten Reijneveld over op aangeven van weer Thijmen Goppel. Kort daarop viel dan toch de tweede Haagse treffer. Na het meenemen van de bal met een slim hakje stond Maarten Reijneveld ineens oog-in-oog met doelman Zwarthoed en bracht de 2-0 op het scorebord.

Een minuut later zorgde Sam van Huffel via de paal voor de 3-0, maar die treffer werd door Cantineau geannuleerd wegens buitenspel. Het was voor de Rotterdammers uitstel van executie, want zeven minuten voor rust viel toch het derde Haagse doelpunt. Uit een hoekschop kwam de bal tegen de arm van Excelsior-speler Anass el Bouchataoui, waarop Cantineau resoluut naar de stip wees. Maarten Reijneveld liet vervolgens Zwarthoed kansloos vanaf elf meter.

Na de thee was het eerste wapenfeit voor de thuisploeg, maar een schot van Kursat Cil vanaf de rand van het strafschopgebied zwaaide flink af en vlak daarna vond aan de andere kant Marouane Afaker doelman Groothuizen op zijn weg. Na een uur spelen was het bijna 4-0. En van richting veranderd schot van Thijmen Goppel verraste bijna doelman Zwarthoed, die echter nog net redding kon brengen ten koste van een hoekschop. Excelsior probeerde nog iets terug te doen via Zakaria el Azzouzi (schot gekeerd door doelman Groothuizen en inzet met de voet geblokt door Shaquille Pinas). Vlak voor tijd viel toch nog de 4-0. Een voorzet van Thijmen Goppel werd bij de tweede paal door Excelsior-speler Anass el Bouchataoui in eigen doel gewerkt.

Opstelling Jong ADO:
Indy Groothuizen, Trevor David, Guy Smith, Shaquille Pinas, Salih Anez, Thijs Timmermans (67. Dean Guezen), Thijmen Goppel, Kursat Cil, Maarten Reijneveld, Sam van Huffel (67. Mats van Kins), Robin Polley (74. Sergi Roeleveld).

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top