KNVB-beker: FC ’s-Gravenzande moeizaam langs RKAVV

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op KNVB-beker: FC ’s-Gravenzande moeizaam langs RKAVV 502

In de strijd om de districtsbeker van de KNVB West II was RKAVV de volgende tegenstander voor FC ’s-Gravenzande. Op 13 januari dit jaar stonden de ploegen ook al tegenover elkaar in een oefenwedstrijd na de winterstop. Het werd toen een 5-1 overwinning voor de mannen van Richard Elzinga, maar uiteraard is dit een heel andere wedstrijd, dus was vooraf de verwachting dat de Leidschendammers graag revanche zouden nemen.

  |   Foto’s: Pieter Vermeer & Hans van der Valk

Het bleef tot de laatste minuut spannend, waarin het venijn in de staart van de wedstrijd zat. FC ’s-Gravenzande was over de gehele wedstrijd veel meer in balbezit. Kreeg ook de betere mogelijkheden, maar verzuimde om de score te openen. Al was de eerste grote kans voor RKAVV toen Brandon Richardson uithaalde, maar hij schoot de bal recht in de handen van doelman Max Verkade. Hierna een aantal prima mogelijkheden voor de thuisploeg. Na een actie van Yuri Westhoff schoot hij de bal over, evenals Kevin Bogaards. Na een kwartier was Roy Vermolen gevaarlijk, maar de bal vloog over de kruising. (Foto’s onder: Pieter Vermeer)

FC ’s-Gravenzande moest wel scherp blijven op de tegenaanvallen van RKAVV. Na matig verdedigen was Serano van de Hurk een keer gevaarlijk, maar zijn inzet ging over en Haitam El Marid zag zijn inzet door Max Verkade tot hoekschop verwerkt worden. In de slotfase twee prima mogelijkheden voor Yuri Westhoff. Uit de draai schoot hij over en na een fout in de Leidschendamse defensie kwam hij vrij voor doelman Bas Meeuwissen. Hij had de bal zomaar voor het intikken, maar schoot recht in de handen van de doelman.

In de eerste 35 minuten van de tweede helft gebeurde eigenlijk maar weinig. Bij onoplettendheid bij het nemen van een vrije trap tegen FC ’s-Gravenzande stond Serano van de Hurk ineens vrij voor doelman Max Verkade, maar die voorkwam een achterstand voor de thuisploeg. Aan de andere kant schoot Ziko Özdemir goed in; zijn inzet werd door de doelman weggewerkt, waarna vervolgens Yuri Westhoff weer tegen de RKAVV-doelman schoot. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen met af en toe wat mogelijkheden voor beide ploegen, maar geen echte kansen. (Foto’s onder: Hans van der Valk)

Maar acht minuten voor tijd mocht Sander Koeleman een vrije trap nemen die door Yuri Westhoff laag over de grond werd binnengekopt: 1-0. Zeker niet onhoudbaar, maar doelman Bas Meeuwissen verkeek zich er kennelijk op. Wie dacht dat de wedstrijd toen gespeeld was, had het mis. Na slordig verdedigen aan Westlandse kant bracht vijf minuten later de geheel vrijstaande Remco Overdevest de wedstrijd weer in evenwicht door de bal via de onderkant van de lat binnen te schieten: 1-1. Maar het slotakkoord was voor Yuri Westhoff. Een vrije trap op de rand van de zestienmeterlijn werd door hem fraai langs de muur in de rechthoek binnengeschoten en daarmee bepaalde hij de eindstand in de laatste minuut van de officiële speeltijd op 2-1.

De volgende tegenstander van FC ‘s-Gravenzande in de kwartfinale is ROAC of Die Haghe, die wedstrijd wordt dinsdagavond 20 maart gespeeld.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top