KNVB breekt contract vrouwencoach Sarina Wiegman open

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op KNVB breekt contract vrouwencoach Sarina Wiegman open 241

De KNVB heeft het contract van de Haagse (en thans in Monster wonende) Sarina Wiegman (foto) opengebroken en met een jaar verlengd. De 48-jarige bondscoach blijft in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio verbonden aan het Nederlands vrouwenelftal. De huidige verbintenis van Wiegman met de KNVB liep tot medio 2019.

Sarina Wiegman, maandagavond tijdens het Haagse Sportgala uitgeroepen tot coach van het jaar, maakte in 2014 de overstap van ADO Den Haag naar de KNVB. Na tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach te hebben gefungeerd, kreeg zij in januari 2017 de eindverantwoordelijkheid na het voortijdige vertrek van Arjan van der Laan. Afgelopen zomer leidde Wiegman de OranjeLeeuwinnen naar de EK-winst in eigen land. Inmiddels is het vizier gericht op het WK 2019 dat plaatsvindt in Frankrijk. Nederland gaat na drie wedstrijden aan de leiding in groep 3.

Rol

Jan Dirk van der Zee, KNVB-directeur verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal op de website van de KNVB: ,,Sarina heeft een enorm belangrijke rol gespeeld in het succes dat afgelopen zomer is geboekt op het Europees kampioenschap. Daarmee heeft het vrouwenvoetbal in Nederland een grote boost gekregen en daar willen wij Sarina voor belonen. Haar kwaliteiten zijn onomstreden, niet voor niets heeft de FIFA haar verkozen tot ‘beste trainer van een vrouwenelftal’. Met haar aan het roer zien we de toekomst van de OranjeLeeuwinnen rooskleurig tegemoet.”

Doorpakken

Sarina Wiegman zelf over de verlenging van het contract: ,,Ik ben erg blij met het vertrouwen dat uit deze contractverlenging spreekt. Afgelopen zomer is natuurlijk een schitterende ervaring geweest, voor mij, voor het team en voor het gehele Nederlandse vrouwenvoetbal. Nu het nagenieten voorbij is, richten we de pijlen op de toekomst. Er komen twee prachtige toernooien aan, het WK en de Olympische Spelen en ik ben blij dat ik daar met dit team naartoe kan werken. Een paar jaar geleden zijn we deze weg ingeslagen, het EK was daarvoor de beloning en nu moeten we doorpakken.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top