Krappe winst na tweede matige vertoning van ADO Den Haag op Zeeuwse bodem

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Krappe winst na tweede matige vertoning van ADO Den Haag op Zeeuwse bodem 767

Ook het tweede oefenduel op Zeeuwse bodem moet ADO Den Haag maar snel vergeten. Werd op de eerste dag met 2-1 verloren van de nieuwbakken derde Divisionist vv Goes, op de tweede dag was het weer een zeer matige vertoning op sportpark De Waaje in Sint Annaland op Tholen tegen zaterdag derdeklasser (!) WHS.

   |    Foto’s: Orange Pictures

Ook trainer Fons Groenendijk had zich blijkbaar zitten verbijten langs de lijn, want hij wilde na afloop de naar Zeeland afgereisde regionale media niet te woord staan. De trainer nam al snel plaats in de wachtende spelersbus. En hoe vervelend ook voor de pers, daar was ook nog begrip voor op te brengen. Als trainer mag je verwachten dat je spelers meer op de – zeer matige – grasmat weten te leggen.

De trainer was maandag al niet al te opgewekt geworden van het duel tegen vv Goes, nu tegen een matige derdeklasser werd het pas in de slotfase 0-2. En dat terwijl het duel nog zo hoopgevend was begonnen, want al na drie minuten spelen zette Nassar El Khayati ADO Den Haag met een fraaie voetbeweging op een 0-1 voorsprong. Wat de ploeg daarna liet zien, was zeker niet hoogstaand.

Natuurlijk, het veld was niet geweldig: hobbelig, diverse door de hitte aangetaste gele plekken en erg stroperig. Goede en snelle combinaties waren haast niet mogelijk. Toch zou eredivisionist ADO Den Haag op basis van meer techniek, snelheid en conditie een derdeklasser met ruime cijfers moeten kloppen. Bij de Hagenaars stond Sheraldo Becker voor de eerste maal in de basis. Ook Nassar El Khayati was – net als maandag – weer van de partij. Bjørn Johnsen bleef langs de kant, evenals de doelverdedigers Robert Zwinkels en Indy Groothuizen. Op doel stond voor rust Mike Havekotte en na de thee Youri Schoonderwaldt.

Het was voor de Hagenaars de derde oefenwedstrijd in vier dagen. Op maandag (in het eigen stadion) en dinsdag (op de trainingslocatie in Renesse) is er ook eenmaal getraind. Een reden ook waarom Groenendijk zoveel mogelijk spelers in actie liet komen. Daarom speelde er tegen WHS na rust een ander team dan voor de pauze. Alleen Thijmen Goppel begon nog aan het tweede bedrijf, maar werd ook na een uur vervangen door Trevor David, die vandaag officieel zijn contract met een jaar verlengde en na een blessure zijn rentree maakte. De tweede goede kans in de wedstrijd was voor de op proef zijnde Gino van Kessel, die zich maandagavond bij de selectie in Renesse voegde. Hij schoot de bal echter tegen doelman Armando de Witte aan. In de aanvangsfase werden ook nog twee treffers van de bezoekers (kopbal Erik Falkenburg en schuiver van Wilfried Kanon) wegens buitenspel geannuleerd.

ADO Den Haag mocht over rechts veelvuldig de aanval zoeken. Om beurten haalden Becker, Goppel en El Khayati de achterlijn, maar even zo vaak kwam de bal uit een voorzet niet bij een medespeler terecht. Ook met schoten was de profclub niet erg succesvol, die verdwenen ver over of naast het vijandelijke doel. Even was er een opleving na dik een half uur spelen. Nassar el Khayati schoot de bal uit een vrije trap van buiten de zestien goed in, maar doelman De Witte had een prima redding in petto. Met een magere 0-1 konden de spelers aan de thee op het frisse en winderige veld in Sint Annaland.

Na de pauze nog minder hoogtepunten. Natuurlijk was ADO Den Haag veel meer in balbezit en op de helft van de tegenstander te vinden, maar veel gevaarlijke situaties leverde dat niet op. Nick Kuipers was met het hoofd nog dicht bij een treffer en Mats van Kins kreeg een bal ‘niet lekker’ om de aanval een succesvol vervolg te geven. Een fraai schot van afstand van John Goossens verdween net naast het WHS-doel. Op slag van tijd werd het toch nog 0-2. Elson Hooi zette vanaf links voor en Bas Kuipers liet de bal in het Zeeuwse doel belanden. Het laatste fluitsignaal van de (invaller)scheidsrechter kwam als een verlossing. Logisch teleurgestelde gezichten na afloop aan Haagse zijde bij spelers en staf. De komende dagen kan Groenendijk in alle rust op het trainingsveld in Renesse met zijn selectie werken. Pas vrijdagavond wacht de derde en laatste oefenpartij tijdens het trainingskamp in Zeeland. Om 19.30 uur speelt ADO Den Haag dan in Middelharnis tegen De Jonge Spartaan.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top