Laakkwartier kijkt terug op geslaagd trainingskamp in Portugese Algarve

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Laakkwartier kijkt terug op geslaagd trainingskamp in Portugese Algarve 749

Zaterdagochtend 6 januari om twee uur vertrok Laakkwartier vanaf de Jan van Beersstraat met de bus naar Schiphol om naar het Portugese Faro te vliegen voor het jaarlijkse trainingskamp. Vorig jaar werd ook al Portugal aangedaan, na daarvoor viermaal in Turkije een trainingskamp te hebben belegd.

Op Schiphol kwam Laakkwartier vervolgens VELO tegen dat op weg ging naar Gran Canaria. Het inchecken verliep vlotjes en de vlucht was relaxed. Daarna nog een uurtje in de bus en het 39 man tellende gezelschap arriveerde in Albufeira, waar het haar intrek nam in het Auramar Beach Resort. Een groot all-inclusive hotel schitterend gelegen op een klif pal aan de zee. In het hotel verbleef tevens het team van RKAVV en was er ook nog een team uit Duitsland gehuisvest.

Na de gezamenlijke lunch namen de onlangs aangestelde trainer Jan Linkerhof en tweede elftal-trainer Ron Eckhart de spelers mee voor een pittige strandwandeling. Een deel van de begeleiding ging op pad naar het stadion, waar RKAVV deelnam aan het toernooi om de Algarve Cup. Op de winderige locatie hielden ze het al gauw voor gezien en togen naar de bar van het hotel voor een kleine versnapering. Het diner liet zich vervolgens goed smaken en iedereen kon zijn eigen invulling aan het avondprogramma geven. Hoewel de afgelopen nacht eigenlijk (wat nachtrust betreft) was overgeslagen bleek iedereen toch nog redelijk fit.

Onwel

De volgende dag was er een vrije ochtend om de overgeslagen nachtrust in te halen. Dat gold niet voor erevoorzitter Frans de Canne. Hij werd onwel wakker en na een eerste diagnose van verzorger Edwin Collee werd De Canne door de huidige voorzitter Ron Jansen en de op uitnodiging van de club meegereisde Hans van Laar naar het ziekenhuis vervoerd. Daar zou hij na diverse onderzoeken en scans vervolgens tot dinsdagmiddag verblijven alvorens hij dinsdagavond toestemming kreeg om te mogen vliegen en naar huis terugkeerde. Inmiddels gaat het naar omstandigheden redelijk goed met Frans de Canne.

Terwijl de meeste spelers ervoor kozen om lekker uit te slapen, maakte de overige begeleiding van de gelegenheid gebruik om het centrum van Albufeira te bezoeken en liet zich de koffie en de Portugese specialiteit, pastel de nata, goed smaken.

In de middag stond klokslag twee uur de bus klaar om het gezelschap naar het plaatselijke stadion van Estombar te vervoeren. Wederom had Pieter van Veen (Vitesse Delft) ervoor gezorgd dat Laakkwartier van deze schitterende accommodatie gebruik kon maken. Er werd fanatiek getraind en daar waar een trainer het vroeger allemaal in zijn eentje moest doen, werden de oefeningen nu door vijf trainers verzorgd. Verzorger en loop/hersteltrainer Edwin Collee nam een deel voor zijn rekening, keeperstrainer Dick van der Meer nam de keepers onderhanden, jeugdtrainer Maurice den Engelse ging aan de slag met vijf meegereisde jeugdspelers en Linkerhof en Eckhart verzorgden het grootste deel van de training. Hoezo professioneel?

Rustig

Tijdens het half uurtje in de bus terug naar het hotel was het begrijpelijkerwijs lekker rustig.
’s Avonds stond de Laakkwartier-voetbalquiz 2018 op het programma. Via verenigingsmanager Peter van Rijswijk (die ondertussen één woordje Portugees spreekt: obrigado) was een plaatselijk etablissement geregeld waar het rood zwarte gezelschap de quiz kon houden. Patrick van der Ende had het professioneel opgezet. Compleet met beamer, foto’s en filmpjes kwamen – tot grote hilariteit van het team – verrassende vragen en antwoorden langs. De quiz had daardoor dit jaar het karakter van een pubquiz en ook het clublied van Laakkwartier werd uit volle borst meegezongen. Hoofdsponsor André Staallekker genoot met volle teugen en nam alle kosten voor zijn rekening.

Nachtleven

Ook maandagmiddag werd er weer in Estombar getraind en ondersteunde een deel van de begeleiding de plaatselijke middenstand. De avond werd gevuld met biljarten, pokeren en andere kaartspelen en de spelers kregen de gelegenheid het nachtleven aan de Algarve te beproeven.
Op dinsdag stond het tennistoernooi onder leiding van Peter Wennekes op het programma, maar helaas viel de regen met bakken uit de lucht. Linkerhof en Eckhart onderworpen een aantal notoire laatkomers aan een strafexpeditie op de strand waarbij de vraag rees: wie straft nou wie?

Ondertussen werden de overige spelers “beloond” met balspelen in het binnenzwemband. Iedere avond werd er door het hotel een optreden georganiseerd. Deze avond was er een optreden van Tina Turner. Zij (of was het een hij?) zette de boel op stelten en op andere avonden was er een papegaaien- en reptielenshow en afgesloten werd met een Braziliaanse avond waarbij het gezien alle “rondingen” er geen twijfel kon bestaan of het mannen of vrouwen waren.

Woensdag stond in de ochtend de laatste training op het programma. Na de regen van de dag ervoor was het een verademing om op deze zonovergoten en windstille dag de training in het stadion te volgen. De spelers hadden er duidelijk zin in. De vonken spatten er vanaf en Linkerhof was een tevreden mens. In de middag werd op de boulevard in het oude centrum van Albufeira een heerlijk terras opgezocht en kon nog van de zon worden genoten. De avond werd afgesloten met een door de club aangeboden diner bij de fraaie plaatselijke Italiaan, waarbij onder het genot van livemuziek iedereen een heerlijke maaltijd uit kon kiezen.

Marc Overmars

Donderdag moest iedereen vroeg uit de veren. Om zeven uur werd het gezelschap opgehaald voor de terugreis. Tijdens de vlucht was het leuk dat Mickel Wennekes (grensrechter) als Feijenoord-fan een plaats toebedeeld had gekregen naast Marc Overmars, die het trainingskamp van Ajax had bezocht. Overmars sprak gepassioneerd over Ajax en ook over zijn zoon die bij een amateurclub in Epe speelt. Ook bleek hij de nodige vliegangst te hebben.

Drankje

Aangekomen op Schiphol stond de bus al weer klaar voor de rit naar het Laakkwartier-terrein en werd afgesloten met een drankje en brachten de spelers hun dank over aan de begeleiding. Organisator Patrick van der Ende en hoofdleider Jordy van der Burg en zijn assistenten Wil Collee en Paul van der Klugt hadden weer voortreffelijk werk verricht. Het is nu aan de boys om de tweede seizoenshelft een goede start te geven en de competitie tot een goed einde te brengen.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top