Mattijs Manders: ,,Zhang Yuning in meerdere opzichten interessant voor ADO Den Haag”

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Mattijs Manders: ,,Zhang Yuning in meerdere opzichten interessant voor ADO Den Haag” 269

Directeur Mattijs Manders van ADO Den Haag liet donderdag tijdens de haringparty van Omroep West desgevraagd aan Haaglanden Voetbal weten, dat de Chinese voetballer Zhang Yuning (foto) (21) heel interessant is voor zijn club. Dat heeft natuurlijk met de financiën te maken.

Manders: ,,Zhang Yuning is de enige Chinese international die buiten China actief is. De anderen spelen allemaal in de Chinese competitie en om die naar Europa te halen, ben je al gauw tien, twintig miljoen euro kwijt. Dat is dus sowieso niet haalbaar.”

Werkvergunning

Zhang Yuning wordt al enige tijd in verband gebracht met ADO Den Haag. Hij speelde eerder in ons land bij Vitesse en is nu eigendom van het Engelse West Bromwich Albion. Hij komt daar echter niet in aanmerking voor een werkvergunning, waardoor hij afgelopen seizoen werd verhuurd aan Werder Bremen. Ondanks een doorlopend huurcontract liet de Duitse ploeg de Chinese speler onlangs terugkeren naar West Bromwich.

Interessant

Een komst van Zhang Yuning ziet Manders wel zitten. Bovendien wordt er met United Vansen al veel langer gesproken over het binnenhalen van een Chinese Speler. ,,Maar hij moet dan wel het niveau aan kunnen en daar is bij deze speler geen twijfel over. Maar een Chinese speler bij ADO Den Haag zal financieel ook interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan het uitzenden van duels van ADO Den Haag in China en de reclame om dat soort duels.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top