Nacompetitie: Quick en SJC in evenwicht na aantrekkelijk duel

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Nacompetitie: Quick en SJC in evenwicht na aantrekkelijk duel 710

In de strijd om een plekje in de derde divisie begon Quick in Noordwijk tegen SJC, dat onverwacht de nacompetitie had gehaald op de laatste speeldag. Waar voorheen het veld te boek stond als knollentuin, was het nu anders. Een schitterende grasmat lag klaar voor de spelers en ondanks dat het een doordeweekse avond was, waren er ongeveer 700 man op het duel afgekomen en was het gezellig druk langs de lijn. Met twee ploegen, die aanvallend spelen en veel doelpunten wisten te maken in de reguliere competitie, beloofde het voor de aanwezigen dan ook een mooie pot te worden. Uiteindelijk keerden de toeschouwers tevreden huiswaarts op deze warme avond.

SJC heeft veel lange en fysiek sterke spelers en liet al snel zien dat het opportunistisch speelt en vaak de lange bal hanteert. Opgeven staat niet in het woordenboek van de spelers, dus Quick kon de borst natmaken. Bijna werd de opdracht al dubbel zo zwaar, want na enkele minuten struikelde Joost de Gelder op vreemde wijze en kon SJC vrij doorlopen. De linksbuiten legde de bal panklaar voor de meegelopen Martijn Walter, die de bal in een leeg doel kon schuiven. Tot opluchting van de Haantjes schoof hij de bal naast. Quick kwam hierna wat beter in de wedstrijd en liet de bal wat makkelijker rondgaan. Al snel kwam de eerste grote kans, toen Marc Boshoff alleen richting de SJC-doelman werd gestuurd en een lob in gedachten had. Hij raakte de bal niet goed, waardoor de doelman de bal kon vangen en beide teams zo een enorme kans om zeep hadden geholpen.

Het spel golfde hierna op en neer, waarbij het verschil in speelstijl steeds meer op begon te vallen. Quick wilde middels combinatievoetbal succes vinden en SJC hanteerde veelvuldig de lange bal om vervolgens vol passie en inzet er wat van te maken. Een soort oud Engels voetbal, maar wel erg lastig te verdedigen. De defensie van de Haantjes was bij de les en ondanks dat er wel dreiging was in de aanvallen van SJC, leidde dit niet tot kansen. Zelf had de Haagse ploeg moeite om door de fysiek sterke SJC-defensie te komen. Na een klein kwartier spelen was Marc Boshoff uit een vrije trap nog het dichtste bij een treffer, maar zag de SJC-doelman de bal nog uit de hoek ranselen.

Het meeste gevaar kwam van Nabil Hadui, die op dreef was in het eerste bedrijf op de flank. Bij één van de rushes zag hij de meegekomen Frank van der Heiden, maar de voorzet was net achter hem, waardoor een grote kans verloren ging. Even later had dezelfde Hadui na een goede actie een vlammend schot in gedachten, maar hij schoot recht op de doelman af, die de bal zo makkelijk kon pakken. Aan de andere kant was doelman Jari Puister scherp en pakte hij de hoge ballen voor de boomlange aanvallers met enige regelmaat weg. Voetballend was Quick wel wat sterker, maar middels de enorme werklust van SJC was het op het kleine veld lastig om de openingen te vinden. Ook voor de Haantjes waren de aanvallen dus wel dreigend, maar het aantal kansen zeer beperkt.

De beste kans was nog voor Frank van der Heiden, maar die zag een verdediger zich nog net in de baan van zijn schot werpen, met slechts een hoekschop als gevolg. Bijna hielp SJC de Haantjes nog in het zadel, want bij een lange bal kopte een verdediger terug op de eigen doelman, maar die was zelf ook uit zijn doel gekomen. De bal ging centimeters naast het SJC-doel, tot opluchting van de gastheren. Kort hierop kregen de mannen van Paul van der Zwaan een dubbele dreun te verwerken. Vlak na de treffer moest Frank van der Heiden geblesseerd het veld verlaten en binnen de minuut had SJC de stand weer in evenwicht getrokken. Een hoekschop werd een prooi voor Marcel Walter, die de bal bij de eerste paal binnen wist te werken. Zo stond het in zeer korte tijd dus opeens 1-1 na 66 minuten spelen.

De snelle gelijkmaker leek de thuisploeg vleugels te geven in het restant. Al snel kreeg het topfitte SJC nog twee grote kansen, maar ze hadden buiten de kwaliteiten van doelman Jari Puister gerekend. Tweemaal kwam hij goed zijn doel uit en kon de inzetten onschadelijk maken en redde zijn ploeg zo van een achterstand. Het spel golfde nog op en neer, want beide teams wilden persé winnen. Voorin kwamen de Haantjes niet meer tot kansen en ondanks de grote druk van SJC, kregen ook zij geen kansen meer van de Quick-defensie. Zodoende eindigde dit boeiende treffen in een 1-1 gelijkspel en zal de beslissing op Nieuw Hanenburg moeten vallen. Komende zondag zal duidelijk worden wie het zal opnemen tegen de winnaar van Vlissingen-Jong FC Den Bosch (vandaag 1-3) in de finaleronde om een plek in de derde divisie.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top