Nederlandse Sportboeken Club: ‘De leeuw brult mooie verhalen’

Nieuws Geen reacties op Nederlandse Sportboeken Club: ‘De leeuw brult mooie verhalen’ 190

Op vrijdag 21 november aanstaande gaat de Nederlandse Sportboeken Club (NSC) officieel van start met een presentatie in Sir Winston Leisure. Eén van de partijen achter dit initiatief is Haaglanden Voetbal. Deze week zullen wij onze eerste vier uit te geven boeken nader introduceren. Vandaag: ‘De leeuw brult mooie verhalen’, het nieuwe boek van Martin van Zaanen.

HVV is al sinds 1883 een koning onder de voetbalclubs. De Leeuw van Wassenaar of de Groote Haagsche, zoals de vereniging al sedert jaar en dag wordt genoemd, heeft veel betekend voor het Nederlandse én mondiale voetbal. Zo staat HVV – na Ajax, PSV en Feyenoord – met tien titels nog altijd op de vierde plaats van de eeuwige ranglijst van Landskampioenen, HVV was de eerste Nederlandse club met een Engelse trainer en met een tribune en kleedkamers, de eerste aanvoerder van het Nederlands elftal was een HVV’er, op HVV’s thuisbasis de Diepput werden twee interlands gespeeld, HVV bracht 23 internationals en 1 locoburgemeester voort, het was de eerste Nederlandse club met een jeugdafdeling en niet-onbelangrijk: een HVV’er was medeoprichter van de FIFA.

Anekdotes

Deze en meer historische feiten inspireerden voetbalchroniqueur Martin van Zaanen tot het schrijven van dit unieke document. In met smeuïge anekdotes doorspekte verhalen geeft hij u een rondleiding door een club die in leeftijd dan weliswaar hoogbejaard mag zijn, maar die tot op de dag van vandaag nog altijd brult van het jonge leven.

Het boek kost slechts € 16,95, mooi cadeau voor Sinterklaas, Kerst of verjaardag. Via onze webshop te bestellen!

Martin van Zaanen

Over de schrijver van dit boek Martin van Zaanen; geboren in 1972 in Scheveningen, publicist in Het Parool, Veronica Magazine, Nieuwe Revu, El País, Tages Anzeiger en World Soccer Digest. Uitgever van voetbalkrant Hakkie-Tikkie, hoofdredacteur van Golf2Day, Golf Etcetera en Haaglanden Zakenjournaal.

Boeken van zijn hand: ’t was Mooij (Veertig jaar sportfotografie van Cor Mooij), Russel Start (muziekroman), Toppers Oranje (WK 2010), Baas over de bal (Lex Schoenmaker), Hoe overleef ik het EK?, De Grote Haagse Voetbalencyclopedie, Karakterman Aad Kila en Hoe overleef ik het WK?

De_Leeuw_brult_576

Morgen: ‘Vertel mij wat’ van oud-voetballer en huidige DUNO-trainer Jan Linkerhof.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top