Nieuw boek bij NSC van Rob Pronk: Van De Adelaars tot De Zwarte Schapen

Nieuws Geen reacties op Nieuw boek bij NSC van Rob Pronk: Van De Adelaars tot De Zwarte Schapen 923

In het najaar van 2014 verscheen deel 1 van De Haagse Voetbal Historie: Van Malieveld tot Melis Stokelaan. Al snel werd samensteller Rob Pronk bestookt met de vraag wanneer deel 2 zou uitkomen. Enthousiast ging hij aan de slag, dook zijn immense archief in en komt nu al met die opvolger: Van De Adelaars tot De Zwarte Schapen.

Foto’s: Sander de Hollander

Met dit tweede boek is het opnieuw voor de liefhebber van de Haagse voetbalhistorie genieten geblazen. De Adelaars, TEDO, Duinoord, CWP, Cromvliet, Texas DHB, Lenig en Snel, De Jagers, TONEGIDO, Oranje Blauw, DZS en vele andere verdwenen verenigingen komen voorbij. Rob Pronk vergeet evenmin de geschiedenis van nu nog bestaande clubs uit stad en regio, zoals HDV, Quick, HVV, ODB, REMO, RKAVV en SEV. En dan zijn er nog de Haagse voetballegendes, zoals Edwin Grünholz, Nico de Roo, Bertus de Harder, Boes Kruis, Henk Groen, Wim de Jong en vele anderen.

Pronk laat unieke beelden zien van vroeger, maar toont ook foto’s van recenter datum met een hoge historische waarde. Wie in dit boek bladert, herkent weer heel veel fraais. En zal aan Rob Pronk al snel de vraag stellen: “Wanneer komt deel 3…?”

 Adelaars-tot-Zwart_Blauw

Rob Pronk (1964) heeft al vele jaren een ongeneeslijke passie voor het Haagse voetbal. Dat bewijst hij op zijn unieke website www.dehaagsevoetbalhistorie.nl waaraan hij dagelijks informatie over het Haagse voetbal van destijds toevoegt. Hij doet dat in woord en beeld, inclusief sfeervolle filmpjes en zeer helder gerubriceerd. Iedereen kan de info over zijn of haar club gemakkelijk op de site vinden. En is vervolgens uren achtereen niet meer achter het beeldscherm weg te slaan…

Bestellen?

De verkoopprijs van het boek (met zo’n 140 pagina’s) bedraagt 18,95 en is nu o.a. te koop via onze webshop. Klik HIER om het boek te bestellen (ISBN 978-94-92273-03-1).

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top