2e klasse D: Fraaie zege voor Verburch, OLIVEO ruim langs Westlandia

Verburch deed goede zaken tegen titelkandidaat CION. Met een fraaie uitzege hielpen de Poeldijkers buurman en lijstaanvoerder sc Monster ook een handje. OLIVEO ontdeed zich eenvoudig van Westlandia en staat nu op een vierde plaats.

Tekst: Roland van der Linden

CION – Verburch

In Vlaardingen nam Verburch de leiding door een treffer van Vince van der Knaap, die op aangeven van Levi van der Kaay de bal over de keeper heen het doel in werkte. Verburch, de ploeg van trainer John Zuiderwijk (foto) bleef kansen creëren en dit leverde uiteindelijk de tweede treffer op. Yarno Houtenbos scoorde via de onderkant van de lat de 0-2. De vreugde was van korte duur. In een oogwenk had CION de 1-2 in de touwen liggen.

In de tweede helft kreeg CION de grootste kans om te scoren, maar de stand bleef 1-2. Door de nederlaag verzuimde CION de eerste plaats over te nemen van Sportclub Monster.

OLIVEO – Westlandia

Westlandia opende sterk en kreeg drie kansen die niets opleverden. Vervolgens kon OLIVEO in de achtste minuut het net wel vinden door een treffer van Noah Boer. Westlandia kreeg de nodige mogelijkheden, maar kon de achterstand voor rust niet meer ongedaan maken.

Zeven minuten na de rust verdubbelde OLIVEO de score. Noah Boer speelde invaller Max Huurman aan, die teruglegde op Gerben Pels. Pels schoot de 2-0 binnen. In de slotfase kon OLIVEO nog twee keer scoren. Na de 3-0 van Nick Toussaint met nog tien minuten te spelen was even later Boer voor de tweede keer trefzeker. Door de 4-0 zege doet OLIVEO mee om een plek in de nacompetitie voor promotie.

 

Lees verder