Vrouwen 3e klasse E/G: Monsterzege kampioen ADO Den Haag 2

Voorschoten’97 was niet opgewassen tegen het derde team van Ter Leede in de derde klasse E. In 3G was FC ’s-Gravenzande geen partij voor ADO Den Haag 2. In een doelpuntrijk duel verloor DSO van sv Den Hoorn en Die Haghe was Lyra de baas.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

Voorschoten’97 VR – Ter Leede VR3

In het duel tussen de middenmoters bleken de bezoekers de betere partij. Ter Leede 3 keerde met een 2-4 overwinning terug naar Sassenheim en namen de zesde plaats over van Voorschoten’97.

3e klasse G

ADO Den Haag VR2 – FC ‘s Gravenzande VR

De groengele formatie van coach Marten Glotzbach (foto) had de titel al binnen, maar hield zich niet in tegen FC ’s-Gravenzande. Fenna de Rooij, Sacha Horsman (2x) en Sienna in ’t Veld bezorgden ADO Den Haag 2 een 4-0 voorsprong in de eerste helft. Na de hervatting kon ADO Den Haag 2 nog zes treffers toevoegen aan haar totaal. De 10-0 zege kwam tot stand door doelpunten van Isa van Schaik, Lotte Vermeulen (2x), Zoey Groenendijk, Mirte Buurman en Sacha Horsman.

Die Haghe VR – Lyra VR

Op Ockenburgh boekte Die Haghe een terechte overwinning op Lyra. Al na twintig minuten had de formatie van trainer Hans van Heteren twee keer gescoord. Uit voorzetten van Natalia Stasistowska schoten Simone Bijes en Romy Batist raak. Lyra herpakte zich en kwam nog voor de thee op 2-1. In de tweede helft ging het duel gelijk op. Romy Batist en Natalia Stasikowska maakten aan alle onzekerheid een einde door hun treffers: 4-1.

DSO VR – Den Hoorn VR

De treffers volgden elkaar in de eerste twintig minuten in rap tempo op. Danique van Lingen scoorde twee keer namens DSO, maar in een oogwenk had sv Den Hoorn de stand weer gelijkgetrokken door doelpunten van Izara Dijkxhoorn en Nina van der Velden. Isa van der Burg schoot DSO vervolgens weer op voorsprong. Met bijna een half uur op de klok werd de stand 3-3. Opnieuw was Izara Dijkxhoorn scherp in de afwerking. Na rust moest DSO zich gewonnen geven. Ashley Sintniklaas stelde eerst Nina van der Velden en daarna Dijkxhoorn in staat om te scoren: 3-5. Na de 3-6 van Dijkxhoorn had DSO het laatste woord. Amber Toet bepaalde de eindstand op 4-6.

 

 

Lees verder