4e klasse D: VDL overtuigend winnaar in derby, Maasdijk klopt DHL in blessuretijd

Bijna lukte het Deltasport om de eerste punten in dit kalenderjaar te pakken, maar het slaagde er niet in middenmoter SEP in eigen huis opzij te zetten (1-2). De zege in de Derby van Maassluis ging met 4-1 overtuigend naar VDL en Maasdijk lijkt er een gewoonte van te maken de winnende treffer ver in blessuretijd te maken.

Tekst: Peter Petit      |     Foto’s: Sabine van Oosten

Deltasport – SEP

Kelderclub Deltasport is er niet in geslaagd middenmoter SEP in eigen huis te verslaan. In de Broekpolder verloren de Vlaardingers nipt met 1-2 van de Delftenaren. Bij rust was de stand 0-2 voor het team van hoofdcoach Marcel de Letter. SEP was de bovenliggende partij en kreeg de nodige kansen, waarvan er maar twee doeltreffend werden afgerond.

Deltasport moest het al snel in de tweede helft met tien man zien te klaren, na een rode kaart voor Anton Nalbandian, na het onreglementair vloeren van Marco van Blitterswijk. In plaats van het uit te spelen tegen tien man, verprutste SEP elke aanval en ging de thuisploeg volledig op de aanval. Een kwartier voor tijd werd het toch nog 1-2. De 1-3 zat zeker in de lucht, maar in de slotfase had ook de 2-2 er zomaar ingezeten.

Trainer De Letter na negentig minuten: ,,Laten we het zo zeggen, SEP was blij met het eindsignaal en dat had niet zo moeten zijn. Eigen schuld!” Dennis Heijmenberg en Kai van Leest, kopbal uit een corner, waren voor de thuisploeg doeltreffend. Voor Deltasport staat volgende week de absolute kelderkraker tegen RVC Celeritas op het programma.

DHL- Maasdijk

En weer presteerde Maasdijk het om een wedstrijd in de ‘dying seconds’ naar zich toe trekken. Vorige week gebeurde het al tegen Vredenburch en ook nu weer tegen DHL scoorden de Maasdijkers ver in extra tijd, minuut 96. De bezoekers waren de hele tweede helft op zoek naar een doelpunt, maar nadat de scheidrechter volgens Maasdijk een overtreding over het hoofd zag, was het uitgerekend DHL dat uit een counter van Sem Brinkers in de 83e minuut de 1-0 binnenschoot. De gelijkmaker kwam in de 90e minuut van Nick van Vliet die een lange bal goed inschatte en al vallend inkopte. Ver in blessuretijd maakte Senna Kortekaas na een scrimmage de 1-2 voor Maasdijk.

VDL – MSV’71

VDL heeft de Maassluise derby tegen MSV’71 overtuigend met 4-1 gewonnen. Tygo Suisse scoorde met een mooi afstandsschot de openingstreffer voor de mannen van hoofdtrainer Gilberto de Wildt. De bezoekers bleven in het verdere verloop van de eerste helft nog aardig meedoen, waardoor de rust met deze 1-0 score inging. Vlak na het begin van de tweede periode kreeg MSV’71 twee treffers te verwerken. Routinier Kees Ketting schoot een strafschop binnen, even later trof Dennis van Rijn van afstand doel. De vierde treffer van VDL kwam op naam van Nick van Haren De eretreffer van Brady van Stralendorff was een schrale troost voor de ploeg van de aan het einde van dit seizoen vertrekkende hoofdtrainer Paul van Loenen. MSV’71 is nog allesbehalve veilig voor de nacompetitie.

Lees verder