4e Klasse C: GDA eerste kampioen in regio Haaglanden

GDA won in burenderby van sv Loosduinen en kroont zich hierdoor tot de eerste kampioen in de regio Haaglanden bij de standaardelftallen. GSC ESDO verloor van sv Houtwijk. sv Erasmus was te sterk voor SVH en de wedstrijd tussen Quick (H) en sv Madestein wordt op een later moment ingehaald.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk     |     Foto’s:  Aad van der Knaap

GSC ESDO – sv Houtwijk

In de wedstrijd tussen GSC ESDO en sv Houtwijk waren beide teams in de aanvangsfase aan elkaar gewaagd. De eerste helft hadden beide teams kansen, maar maakten deze niet af. De tweede helft begon er wat meer actie te komen. Dat begon door een doelpunt van Robbie Boere die sv Houtwijk op voorsprong zette: 0-1. Zoals altijd kon Ali Boussaboun rekenen op Mohamed Tabelhajet, die nu ook GSC ESDO weer op gelijke hoogte schoot: 1-1. Beide teams wilden de wedstrijd winnen en de kansen moesten nu echt afgemaakt worden anders zou het duel onbeslist eindigen. Zoals GSC ESDO op spelers kan rekenen, kan sv Houtwijk dat ook. De doelpuntenmaker van de eerste treffer deed wederom zijn plicht en kon zo de bezoekers naar een 1-2 overwinning schieten.

GDA – sv Loosduinen

Na een ‘verre looptocht’ voor sv Loosduinen kwam het aan bij buurman GDA. GDA had maar één taak en dat was winnen, om zodoende de titel binnen te halen. Deze opdracht was duidelijk aangekomen bij de spelers. GDA kwam al snel op voorsprong. Net voor rust was daar ook het tweede doelpunt van GDA, dat dus met 2-0 kon gaan rusten.

Het hoofd koel houden, want GDA was er nog niet, dat was de boodschap in de kleedkamer. GDA wilde de wedstrijd uitspelen en nam niet te veel risico. Toch was er even wat onrust toen Erdi Cinar in de blessuretijd sv Loosduinen naar 2-1 schoot. GDA speelde verder het duel geconcentreerd uit. Voor iedereen langs de lijn en de spelers en staf was de ontlading groot toen het laatste fluitsignaal klonk, GDA mag zicht terecht tot kampioen van 4C kronen en hoe mooi is dat, om dat in een burenderby te doen. Later – in een apart artikel – meer van deze wedstrijd en meer foto’s!

SVH – sv Erasmus

sv Erasmus hoefde niet ver te reizen voor de wedstrijd tegen SVH en dus stond er ook van beide teams veel publiek langs de lijn. De wedstrijd begon goed voor de uitploeg toen Stephan de Roode ineens drie fabelachtig mooie doelpunten achter elkaar maakte en zo een zuivere hattrick op het formulier zette. Met deze 0-3 gingen beide teams ook de kleedkamer in voor de pauze en wist SVH dat het in de tweede helft echt wat terug moest doen, anders zou het een zware middag worden. In de tweede helft scoorde De Roode zijn vierde doelpunt, hij was dus al de ‘man of the match’. Daarna viel er een tweede gele kaart voor een speler van sv Erasmus. SVH ging in de overtal situatie meer druk zetten op de bezoekers en wist zo nog de stand terug te brengen tot 2-4 door treffers van Carlo Pikeur en Wesley Schouten. sv Erasmus wist verder schade te voorkomen en kon dus met een 2-4 overwinning het veld af lopen.

 

Lees verder