3e klasse B: Nick van der Eijk beslissend voor DSVP, Concordia wint stadsderby

DSVP boog na de thee een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning op PGS/VOGEL. Koploper Graaf Willem II VAC kreeg het niet cadeau bij DWO, maar won wel. Laakkwartier was HMSH net te slim af en Concordia drukte Full Speed dieper in de degradatiezorgen.

Tekst: Roland van der Linden      |    Foto’s: Rob Römer

DSVP – PGS/VOGEL

In Pijnacker opende Glenn Plum de score voor PGS/VOGEL halverwege de eerste helft. Vladyslav Brytkovski voegde daar nog voor de theepauze een tweede treffer aan toe: 0-2. Na de doelwisseling waren de rollen omgedraaid. Nick van der Eijk schoot DSVP met twee treffers langszij: 2-2. Van der Eijk was nog niet klaar en voltooide zijn zuivere hattrick en bezorgde daarmee DSVP een 3-2 overwinning. De ploeg van trainer Alex van der Harst klom door deze zege naar een derde plaats.

DWO – Graaf Willem II VAC

In het eerste half uur kreeg de koploper een grote kans, maar de bal eindigde op de lat. DWO deelde wat plaagstootjes uit, maar werd niet heel gevaarlijk. De Zoetermeerders kregen in het laatste kwartier een mooie kopkans, maar de stand bleef 0-0. Vlak voor rust schoot Jacky Adam Graaf Willem II VAC aan de leiding: 0-1. DWO ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg vijf minuten voor het eindsignaal een treffer van Leo Dijkhuizen om de oren: 0-2.

Full Speed – Concordia

Voor Full Speed lijkt de tweede degradatie op rij dichtbij te komen na een nederlaag in het Delftse onderonsje met Concordia. Bij de rust hadden beide teams het net nog niet weten te vinden. Concordia verzuimde om een strafschop en diverse kansen te benutten. In de tweede helft kreeg Full Speed een grote kans op de 1-0, maar de treffer bleef uit. De kansen waren daarna voor Concordia, dat door een late treffer van Dirk Nederhof een verdiende 0-1 zege greep.

HMSH – Laakkwartier

Al na een minuut spelen dacht Laakkwartier te scoren, maar zag de treffer van Chris Offerman afgekeurd worden vanwege buitenspel. Ook een tweede treffer in de eerste helft vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter. Pas in de tweede helft kon Laakkwartier de 0-1 op het bord zetten. Rafik Ibrahim nam de treffer voor zijn rekening. De 0-1 bleef op het scorebord staan ondanks een heel lange blessuretijd.  Door deze overwinning verlichtte Laakkwartier haar degradatiezorgen enigszins.

 

 

 

 

Lees verder