5e klasse C: RAS moet kampioensfeest nog even uitstellen

In het thuisduel met enig overgebleven concurrent Semper Altius moest RAS genoegen nemen met een gelijkspel en is de titel nog niet definitief. In de strijd om de derde periodetitel boekten REMO en Haagse Hout belangrijke zeges. Quick Steps was De Ster de baas.

Tekst: Roland van der Linden      |    Foto’s: Kees Franken

RAS –   Semper Altius

In een gelijkwaardige eerste helft konden beide teams niet tot scoren komen. RAS had het beste van het spel en Semper Altius probeerde vanuit de counter eruit te komen. Ook na de thee bleven de doelpunten lang uit. RAS zocht constant de aanval maar kon de kansjes niet benutten. Halverwege de tweede helft kreeg Semper Altius-speler Arend Baljion een rode kaart.

Door een botsing tussen Evert Steinvoort en de keeper van Semper Altius stond RAS ook even met tien man en uit de spelhervatting kwamen de bezoekers op 0-1 door een treffer van Mick van Oirschot. Nog geen twee minuten later scoorde Sander Huijbers de verdiende gelijkmaker voor RAS. Door het 1-1 gelijke spel kon RAS het kampioenschap nog niet vieren.

REMO – Wanica Star

De toeschouwers bleven verstoken van doelpunten in de eerste helft, maar dat werd na de thee ruimschoots goed gemaakt. Mo Sahli eiste een hoofdrol voor zich op in de tweede helft met vier doelpunten. Idris en Ibrahim Soliman waren ook trefzeker voor REMO dat met een 6-1 overwinning van het veld stapte. REMO won al haar vijf duels in de derde periode en is nog steeds in de race voor een plek in de nacompetitie.

Haagse Hout – Toofan

In de strijd om de derde periodetitel deed Haagse Hout wat het moest doen. De strijd met hekkensluiter Toofan werd met een ruime overwinning afgesloten, waardoor Haagse Hout nog steeds twee punten achterstand heeft op REMO. De thuisploeg had bij rust al een 7-0 voorsprong te pakken en sloot het duel af met een 9-0 zege op het scorebord. Rigentley Genoveva nam drie treffers voor zijn rekening en ook Volkan Tekten kon het net drie keer vinden. De overige doelpunten kwamen op naam van Burak Sarican en Mohammed el Kamouni (2x).

De Ster – Quick Steps

De thuisploeg had veel overtredingen nodig om Quick Steps af te stoppen. De bezoekende ploeg van trainer Ronald Freen raakte niet in paniek en was de betere ploeg. Met drie treffers schoot Yassin Ahraui Quick Steps eigenhandig naar een 1-3 overwinning. Kelvin Ezeike redde de eer voor De Ster.

 

 

Lees verder