HV Toernooi – Sir Winston Cup: Scheveningen pakt volle buit bij Die Haghe

Natuurlijk was er sprake van een groot krachtsverschil tussen de Tweede Divisionist Scheveningen en de (nu nog) eersteklasser Die Haghe. Toch boden de withemden met name in de tweede helft goed tegenstand en was het aan persoonlijke fouten te wijten dat de score nog opliep: 1-5.

Tekst: Wim van de Graaf      |     Foto’s: Aad van der Knaap

Scheveningen was met het bijna voltallig eerste team afgereisd naar Ockenburgh om aan te treden in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi tegen Die Haghe. Dus onder meer met Lex Immers in de basis en Tom Beugelsdijk op de bank. De eerste tien minuten had de thuisploeg weinig in te brengen tegen de aanvalsgolven op het doel van Justin van Look, maar ook nu stond de doelman zijn mannetje. Toch moest hij na een kwartier spelen capituleren nadat hij een hard ingeschoten bal knap met de voet had gestopt, maar tegen de door Virgin Tsjin-Asjoe kiezelhard ingeschoten rebound geen verweer had: 0-1.

Gedurende het restant van de eerste helft ging Die Haghe wel beter voetballen en kroop het sporadisch uit de schulp. Een mooi opgezette aanval had een beter lot verdiend. Nu ging de bal voorlangs het doel van Scheveningen-keeper Sven van der Maaten. Vlak voor rust werd het toch nog 0-2 en weer was de doelpuntenmaker Tsjin-Asjoe, die van dichtbij een strak voorgezette bal binnen kon tikken. Pal hierna een snelle uitbraak van Die Haghe maar de inzet van Moaaz Elnahas huppelde nipt naast. In de blessuretijd viel ook nog de 0-3 nadat doelman Van Look de bal niet goed wegwerkte en Taygeorni Elvillia de het speeltuig gemakkelijk binnen kon schieten.

De tweede helft was net begonnen of een uitbraak van Die Haghe bracht de bal bij Moaaz Elnahas, die op het Scheveningse doel afstormde en de bal hard en zuiver tegen de touwen joeg: 1-3. De tweede helft – met wissels aan beide kanten – verliep voor Die Haghe geruime tijd beter, maar vanaf een kwartier voor tijd zette Scheveningen nog maar eens aan en werd het 1-4 door Michael de Niet en vlak voor het laatste fluitsignaal van arbiter Ramon Westhoff verdween een hard ingeschoten bal nog achter de verbouwereerde doelman Justin van Look: 1-5.

Zo bekert Tweede Divisionist Scheveningen door en speelt het 21 mei aanstaande in de halve eindstrijd tegen het naar de Vierde Divisie gepromoveerde Forum Sport, dat verrassend met 0-2 won van HBS. Die Haghe speelt zaterdag de laatste thuiswedstrijd in de eerste klasse C tegen sv Den Hoorn.

Lees verder