Warming-up 3e klasse D: Lastige klus Naaldwijk, rol MVV’27 en Lyra lijkt uitgespeeld

Voor Naaldwijk staat er veel op het spel in het duel met hoogvlieger Rhoon. Winst is noodzakelijk om de degradatienacompetitie te kunnen ontlopen. De kansen voor MVV’27 en Lyra op het bereiken van de nacompetitie zijn zeer klein.

Tekst: Roland van der Linden

Naaldwijk strijdt met drie ploegen om één veilige positie. Op Sportpark De Hoge Bomen neemt de ploeg van trainer Harry Akkermans (foto) het op tegen Rhoon dat op een tweede plaats staat. Winst is van het grootste belang voor de Naaldwijkers, omdat twee concurrenten in de handhavingsstrijd tegen elkaar spelen. OVV en Kethel Spaland spelen tegen elkaar in Oostvoorne.

Lege handen

Voor MVV’27 lijkt de competitie met lege handen te eindigen. De Maaslanders staan op een keurige vierde positie, maar hebben nog een zeer kleine kans om nog in de nacompetitie terecht te komen. MVV’27 zal Victoria’04 op de ranglijst moeten passeren om dit doel te bereiken. De ploeg uit Vlaardingen staat vier punten voor op MVV’27 en speelt een uitduel bij DVO’32. MVV’27 moet zelf de volle buit binnenhalen in het uitduel bij DVO’32.

Theoretische kans

Ook Lyra heeft alleen nog een theoretische kans op de nacompetitie. Op eigen veld ontvangt Lyra HVC’10, dat afgelopen weekend het kampioenschap veroverde. Bij puntverlies van Lyra is het seizoen zeker voorbij voor de ploeg van trainer Martin de Mooij. Bij winst is Lyra afhankelijk van de resultaten van de ploegen boven haar.

 

 

Lees verder